3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Okul velilerin ayağına gitti

OKUL VELİLERİN AYAĞINA GİTTİ

Samsun Vezirköprü Fazıl Mustafa Paşa İlköğretim Okulu, "velilerin okula ilgisini artırma ve okul başarısını yükseltme hedefi" doğrultusunda mahallelerde velilerle buluşmaya başladı.

Çanaklı, Tabakhane, Yanimahalle, Nalbantlı ve Kuruçay Mahallesi'nden gelen öğrencilerin velileri ile başlatılan mahalle toplantılarının ilki, Yenimahalle'de Okul Aile Birliği Başkanı Rasim Delioğlu organizasyonunda Okul Müdürü Aydın Abanoz, Müdür Yardımcısı Şükrü Demir, Mahalle Muhtarı Aslan Atak ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Okul Müdür Aydın Abanoz, velilere hitaben yaptığı konuşmada, "Hedefimiz çocuklarımız. Bu çocuklarımız bizden daha iyi pozisyona gelmek zorunda. Burada da görev sizlere ve bizlere düşüyor. Bizim size hatırlatmalarımız olacak. Beraberce problemlerimizi çözelim, ileriye adım atalım düşüncesiyle buradayız" dedi.

Müdür Yardımcısı Şükrü Demir de, "Mahallemizin ekonomik yapısı itibarıyla sizleri okul aile birliği toplantılarında göremiyoruz. Bu nedenle biz ayağınıza gelelim, yüz yüze görüşelim istedik. Bizim kültürümüzde iadeyi ziyaret vardır. Bugün ayağınıza kadar geldik, sizleri de okulumuza bekliyoruz" diye konuştu.

Demir, şöyle devam etti: "Çocuklarımızın geleceğe hazırlanmaları, toplumu yakından daha iyi tanımaları, iyi vatandaş, iyi birey olabilmeleri için topluma yararlı çalışmalar yapıyoruz. Tek eksiğimiz öğrencilerimizin başarı noktası. Başarı demek sınıfı geçmek ya da teşekkür, takdir almak değil. Çocuklarımızı yerleştirme sınavlarında fen liselerine, öğretmen liselerine, Anadolu liselerine yerleştirmede sıkıntımız var. Buradaki eksik ne? Eksiği yalnızca çocukta görmüyoruz; kendimizde arıyoruz, öğretmenler

olarak arıyoruz, öğrencide arıyoruz ve en önemlisi sizlerde arıyoruz. Bire bir öğrencilerimizle çalışan arkadaşlarımız var. Ama tüm çırpınmalarımıza rağmen başarıyı yakalayamıyoruz. Başarının bir ayağı da sizsiniz. O yüzden sizler de sorumluluk içersinde çocuklarımızla yakından ilgilenmelisiniz. Çocuğun okuyup bir meslek sahibi olması geleceğe yatırımdır. Sık sık diyalog içerisinde olalım."

OKUL VELİLERİN AYAĞINA GİTTİ
OKUL VELİLERİN AYAĞINA GİTTİ
OKUL VELİLERİN AYAĞINA GİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2011 Perşembe 12:02:05
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 13:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?