6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Okul yolu sorunu çözülüyor mu?

AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Güzeldere Mahallesi'nde öğrencilerin, mahallenin karşısında bulunan okula ulaşmak için yaşadıkları sıkıntıları yerinde inceledi.


Güzeldere Mahallesi sakinleri, dereyi geçerek okula ulaşan çocuklarının sorunun kamuoyunda yer alması üzerine mahalleye gelen milletvekili Fatih Öztürk, yerinde tespit yaptı. Mahalle muhtarı Seyfettin Algül ve köylülerden yaşadıkları sıkıntıyı hakkında bilgi alan Öztürk, ırmak kenarında çocukların karşıya geçtiği yerlere baktı ve projeleri inceledi. Mahallede bulunan eski okulun 5 yıllık açılabileceğini bu sorunu çözmeyeceğini, 8 yıllık okul için ise 45 öğrenci sayısını az olduğunu, servis tahsisi konusunda köyün mahalle statüsü aldığı için yasal sıkıntılar bulunduğunu, mevcut şartlarda köprünün gerekli olduğunu belirten Öztürk, köprünün çocukların mahallerinin karşısındaki okula gitmesi ve karşıda bulunan köylerle irtibatın sağlanması için şart olduğunu belirtti.

Öğrencileri kesinlikle ortada bırakmayacaklarını ifade eden Öztürk, "Konuyu detaylı bir şekilde inceleyeceğiz, yakından takipçisi olacağız. İlgili yerlerle yapacağımız görüşme ve değerlendirmenin ardından net bir karar ortaya çıkacak. Teknik incelemelerin yapılması gerekli. Öğrencilerin yaşadığı sorun ortada" dedi. Mahalle Muhtarı Seyfettin Akgül ise sorunlarına duyarsız kalınmamasının kendilerini memnun ettiğini, daha önce Bayındırlık İl Müdürlüğü'nden uzmanların gelerek bölgeyi incelediğini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 16:15:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?