6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Okulda dayak iddiası

Samsun'da bir öğrencinin, ilköğretim okulunda müdür yardımcısının kendisini dövdüğü iddiası üzerine okula gelen veli ve arkadaşının, tartıştıkları müdür yardımcısını darp ettiği öne sürüldü.


Edinilen bilgiye göre, Kazım Orbay İlköğretim Okulu'nda derse geç gelen 6/5 sınıfı öğrencisi S.T.'den (12) öğretmeni, idareden 'geç kağıdı' almasını istedi. Bir öğrenciyle kavga etmesi üzerine derse geç kaldığı iddia edilen S.T., izin kağıdı almaya gittiği müdür yardımcısı A.R.A.'nın kendisini dövdüğünü ileri sürerek, durumu babasına bildirdi. Arkadaşı E.S. ile birlikte okula gelen baba A.T., müdür yardımcısı A.R.A. ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu müdür yardımcısının darp edildiği iddia edildi.

Okulu karıştıran kavga olayına polis müdahale etti. Veli ve arkadaşı, polis ekipleri tarafından alınarak Unkapanı Polis Merkezi'ne götürüldü. Gazi Devlet Hastanesi'ne götürülen müdür yardımcısı A.R.A. da Unkapanı Polis Merkezi'ne ifade vermeye getirildi. Müdür yardımcısı, polis merkezine girişi sırasında basın mensuplarına saldırdı. Öğrencinin vücudunun çeşitli yerlerinde ise yaralar gözlenirken, öğretmen ve velinin karşılıklı şikayetçi oldukları öğrenildi.


İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer Okuyucu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Okulda 4. ve 5. ders arasında öğrenciler teneffüsteyken derse geç kalmışlar. Sınıf öğretmeni 'gidin geç kağıdı alın gelin' demiş. Müdür yardımcısına gitmişler, 'bu saatte geç kağıdı olmaz, dersinize girin' demiş. Öğrenci derse girmiyor eve gidiyor. Veli okula gelip müdür yardımcısıyla tartışıyorlar. Olay adliyeye intikal ediyor. Milli Eğitim olarak idari yönüyle biz ilgileneceğiz. İnceleme başlatıldı" dedi.
Konuyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 16:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?