4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Okulda 'Dayak' skandalı

Samsun’da, Hasköy Cumhuriyet İlköğretim Okulu 6-A Sınıfı’nda okuyan 12 yaşındaki E.K.’nın (Emre Karakaş) Rehberlik Öğretmeni Y.K.’dan (Yalçın Kazancı) dayak yediği iddia edildi. Gözü moraran E.K.’ya Adli Tıp’tan 2 gün rapor verildi.

Oğlunun dayak yediğini akşam eve geldiğinde öğrenen baba Hasan Karakaş, Canik Polis Merkezi’ne suç duyurusunda bulundu. Polise ifade veren Hasan Karakaş’ın oğlu Adli Tıp’a sevkedilerek 2 gün rapor verildi.

Öğretmeninin kendisini önünde oturan arkadaşı M.’nin (Mustafa) burnunu kanattığı gerekçesiyle dövdüğünü söyleyen E.K., "Kalemimi yere düşürdüm. Alıp doğrulduğum sırada arkadaşım arkasını dönünce kalemim burnuna geldi. Arkadaşımın burnunda yara vardı. Eliyle oynayıp yarasını kanatmış. Öğretmen de beni kanattı sandı. Bu yüzden dayak attı" dedi.
Hasan Karakaş ise en çok oğlunun Rehberlik Öğretmeni tarafından dövülmesine içerlediğini belirtti. Hasan Karakaş, "Akşam eve gelince şaşırdım. Çocuğumun gözü morarmış vaziyetteydi. Biz çocuklarımızı okula eğitim alsınlar diye mi dayak yesinler diye mi gönderiyoruz? Düşüne düşüne strese girdim. Sabah olunca çevremle de istişare ederek Canik Polis Merkezi’ne gidip şikayette bulundum" diye konuştu.

Polisin Adli Tıp’a sevkettiği oğluna iki gün rapor verildiğini de dile getiren Hasan Karakaş, öğretmenin cezalandırılmasını istedi. Karakaş, "Rehberlik öğretmeni bir öğrenciyi nasıl döver? Onun, eğer çocukları dövüyorlarsa diğer öğretmenlere, kötü davranan velilere ve öğrencilere yol gösterici olması gerekmez mi? Davacıyım. Cezasını çeksin. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sesleniyorum; Bu öğretmen psikiyatra da gitsin. Bakanlık derhal soruşturma başlatmalı ve öğretmeni açığa almalı" şeklinde konuştu.

Samsun-İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 11:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan sevindik IP: 212.175.112.xxx Tarih : 18.12.2008 15:05:31

Ben olayı yalçın beyin ağzından dinledim ve teyit ettim daha sonra.Kendisi,mahkemede verdiği ifadesinde olduğu gibi; arkadaşını yaralayan öğrenciyi uyarı konuşması yaparken elinin tersi kazayla öğrenciye vurmuş.Yalçın bey olaya üzülmüş çocuğu tedavi edip,tampon yapıp evine kadar götürmüştür babasına açıklama ve özür dilemek için.Ancak veliyi bulamamış.Buna rağmen Veli ise, üzerinde aletle okulu basmış, ancak bu konuda amiri hiçbir işlem yapmamış, hatta veliden taraf olmuştur ve bu olayı örtbas etmiştir.İHA ajansının daha sonra yalçın beyin beraat ettiği bu davanın haberi ile ilgili, bu şekilde yorumlu ve yanlı haber vermesi hem etik değilidr, hemde hukuk dışıdır.