5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Okulda şiddet STK'ların gündeminde

Samsun Yerel Gündem 21'e bağlı Sivil Toplum Örgütleri (STK), 2006-2007 eğitim-öğretim yıkılında okullardaki şiddeti ele alacak. 

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve STK'lar, Siyasi partiyle kamu kurumlarının temsilcilerinin katıldığı 26 konseyden oluşan Yerel Gündem 21, bu yıl öncelikli konusu olarak okullardaki şiddeti masaya yatırma kararı aldı. Samsun'da okullarda yaşanan şiddet olaylarının boyutu nedeniyle böyle bir karar aldıklarını belirten Yerel Gündem 21 Genel Sekreter Vekili Ergün Elçi, liseliler, çocuklar ve Gençler Konseyi'nin 2006-2007 eğitim-öğretim yılında aktif bir şekilde çalışacağını söyledi. 

Samsun'da 2005-2006 eğitim-öğretim yılında 2 öğrencinin yine bir öğrenci tarafından öldürülmesi olayının şiddet boyutunu ortaya koyduğunu dile getiren Elçi, "Sivil hareket olarak, sorunların çözüm noktasında çalışmaların yapılması gerekmektedir. Bizde üzerimize düşen görevler kapsamında konseylerimizin okullardaki sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. Bir çok STK, kamu ve siyasi parti temsilcilerini bünyesinde barındıran konseylerimizin alacağı kararlar doğrultusunda gerekli çalışmaların yapılacağına inanıyorum. Artık hiç kimsenin üzülmesini gözyaşı dökmesini istemiyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2006 Cuma 17:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?