4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Okullar bilim yuvası haline geliyor

OKULLAR BİLİM YUVASI HALİNE GELİYOR

Samsun’un İlkadım ilçesinde okullarda görevlendirilecek 60 bilim danışmanı öğretmenin eğitimlerini tamamlandı.

İlkadım ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı, okullardaki branş öğretmenlerine yönelik Bilim Danışmanlığı ve Eğitim Yönünden Destekleme Çalıştayı tamamlandı. İlçedeki her okulda görevli bir branş öğretmenini gönüllü olarak katıldığı çalıştay, 19 Mayıs Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. İki hafta süren eğitimlerin son toplantısında öğretmenlere proje üretebilme, öğretmen ve öğrencilere proje geliştirmelerini sağlayacak eğitimleri 12 üniversite öğretim üyesi tarafından verildi. 674 öğretmenin katılımıyla yapılan anket sonucu belirlenen 60 öğretmen, bilim alanında önemli yer tutan proje konusunda donanımlı hale getirildi.

İlkadım ilçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, ilçede proje sayısında ciddi artışların yaşandığı, eğitimleri tamamlanan öğretmenlerin artık bir proje danışmanı olarak okullarında hizmet vereceklerini söyledi. Her okuldan bir öğretmenin gönüllü olarak eğitimlere katıldığını ifade eden Numanoğlu, “Projede amaç, branş öğretmenlerinin kendi alanlarında veya başka alanlarda geleceğin bilim insanı ve araştırmacılarını yetiştirmelerine katkı sağlamaktır. Fen ve sosyal bilimlerde sağlanan yeni bilgilere ulaşılmasına yardımcı olmak, doğa eğitimi, arazi uygulamaları ve laboratuar ile eğitimde son gelişmeler de karşılaşılan sorunları gidermekte proje kapsamı içerisindedir. Bilgi toplumuna geçiş sürecinde ihtiyaç duyulan insan gücünün yetiştirilebilmesi, bilimsel çalışmaların yapılabilmesi ile mümkündür. Toplumda hayat boyu eğitim anlayışının benimsenmesi eğitim kalitenin artırılması amacıyla, yenilikçiliğe ve araştırıcılığa esas alan bilimsel çalışmaların ülke geneline yaygınlaştırılması ile öğrencilerin bilimsel araştırmaya, girişimciliğe teşvik etmekle mümkündür” dedi.

Eğitimleri ODTÜ’den Prof. Dr. Musa Doğan, OMÜ’den Prof. Dr. Ahmet Bulut, Prof. Dr. Nazmi Polat, Prof. Dr. İbrahim Işıldak, Prof. Dr. Ali Uzun, Prof. Dr. Kamil Işık, Prof. Dr. Bünyamin Karabulut, Prof. Dr. Aysun Gümüş, Yrd. Dr. Hatice Karaer, GOP’dan Yrd. Dr. İskender Parmaksız verdi.

OKULLAR BİLİM YUVASI HALİNE GELİYOR
OKULLAR BİLİM YUVASI HALİNE GELİYOR
OKULLAR BİLİM YUVASI HALİNE GELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 13:37:05
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 13:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ümit YAVUZARSLAN IP: 212.175.49.xxx Tarih : 25.02.2010 22:21:19

Çok güzel bir çalışma olmuş, güzel Samsun um ve ülkem adına heyecan duydum. Umarım amacına ulaşır...