6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Okullarda 'öfke taraması' yapılacak

Samsun'da oluşturulan uzman ekipler, okullarda bilimsel araştırma yaparak ilk önce gençlerin öfkeli olup olmadığını belirleyecek, sonra da çözüm yollarını bulacak. 

Gençler arasında şiddetin önlenmesi, gençlerin şiddete yatkınlıkları, öfkelerinin ne düzeyde olduğu gibi sorulara cevap arayan devlet kurumları, Samsun'daki gençlerin durumunu belirlemek için çalışma başlattı. 

Çalışmada ilk başta uzman ekip tüm okullarda öfke taraması yapacak, gençlerin öfkeli olup olmadığını belirleyecek, elde edilen bilimsel veriler sonucunda çözüm yolları bulacak. Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi, Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin ortak yürüteceği çalışmaya 1 hafta içerisinde başlanıyor. Projenin büyük bir bölümünü 3 aydır hazırlıklarını sürdüren Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi yürütecek. 

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Şalış, Samsun'da gençler arasındaki öfkenin belirlenmesi ve bunların bilimsel verilerle ortaya koyulması için proje geliştirildiğini, uygulamasının başlatılarak artık şiddetin net bilimsel verilerle daha sağlıklı bir şekilde ortaya konulacağını söyledi. Uzman ekiplerin tüm okulları dolaşarak öğrencilerle görüşeceğini, özellikli problemli öğrenciler üzerinde çalışma yapılacağını ifade eden Şalış, "3 aydır hazırlıklarımız devam ediyor. Samsun'da ilk defa bu kadar geniş kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Günümüzde toplum içerisinde yer alan öfkenin oranını veya olup olmadığını belirlemeye yönelik bir bilimsel çalışma. Veriler elimize ulaştığında daha sağlıklı ve sonuç alınacak çalışmalar yapılabilir" dedi. 

Şalış, öğrenci grupları oluşturulacağını ve örnek olarak 1 yıl yakından takip edileceğini, öfke testleri uygulanacağını, eğitim verilenlerle verilmeyenlerin karşılaştırılacağı gibi çeşitli analizler de yapılacağını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 14:52:33
Güncelleme :25 Mart 2008 Salı 15:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?