4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Okullarda ön kayıtlar tamam

SAMSUN'DA OKULLARDA ÖN KAYITLAR TAMAM

Samsun'da ilköğretim ve orta öğretimde ön kayıtlar tamamlanırken, eylül ayında kesin kayıtlar yapılacak.

2010-2011 eğitim-öğretim dönemi yaklaşırken, aileler ve öğrencilerde kayıt telaşı ve okul hazırlıkları devam ediyor. İlköğretim ve orta öğretimde kayıt süreciyle ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, ilköğretimde adrese dayalı sistem üzerinden öğrencilerin bulundukları ilçelerde konumlarına göre ön kayıtlarının yapıldığını, eylül ayı içerisinde kesin kayıtların gerçekleştirileceğini söyledi.

İlköğretimde toplamda 170 bin öğrencinin bulunduğunu, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında yaklaşık 19 bin ilköğretim öğrencisinin ön kayıtlarının gerçekleştirildiği bilgisini veren Hülya Ertürk Koç, şehit ve gazi yakınlarının istedikleri okullara kayıt yaptırabileceklerini, kesin kayıt dönemi dışında okullarda kontenjan eksikliğini olması halinde, öğrencilerin adres dışında daha önce anaokulunu talep ettiği okulda okuması, kardeşinin aynı okulda okuması, ailenin iş durumu gibi öncelik sıralamalarına göre okul tercihinde bulunulabileceğini kaydetti.

357'si 8 yıllık olmak üzere toplamda 956 ilköğretim okulunda eğitim-öğretimin başlayacağını bildiren Koç, "13-17 Eylül tarihleri arasında ilköğretim birinci sınıf öğrencileri oryantasyon eğitimini başlayacak, 20 Eylül'de ise normal eğitim-öğretim dönemi başlayacak" dedi.

Orta öğretim okullarındaki durum hakkında bilgi veren Hülya Ertürk Koç, açıklamasın şöyle sürdürdü:

"Sınavla orta öğretime öğrenci alan okulların başvuruları sona erdi. İkinci kayıt dönemi başlamış bulunuyor. Açıkta kalan öğrenciler 26 Ağustos'ta yedek listeler açıklandı. 27 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında yedek listeden ikinci başvurular, 1-2 Eylül'de yedekten üçüncü başvurular gerçekleştirilecek. Sınavsız öğrenci alan okullarda ise meslek liselerinde veliler bizzat okula giderek veya e-kayıt sisteminde başvuru yapabilecek. Tüm öğrenciler istedikleri meslek liselerine başvuru yapabilir, bir sınırlama yok. Kayıtlarımız 27 Ağustos'a kadar sürmekte. Genel liselerde ise adrese dayalı kayıt sisteminden okullar belirlenmekte. Yine şehit ve gazi yakınlarımız, özel eğitime muhtaç öğrencilerimiz istedikleri okulları tercih edebilir. İl ve ilçelerde e-kayıt komisyonları oluşturuldu. Öğrencilerimizin sağlıklı yerleştirme yapmaları için çalışmalarını sürdürmekte."

Hülya Ertürk Koç, liselerde 65 bin öğrencinin bulunduğu, bu yıl 18 bin civarında kayıt yapıldığını, öğrencilerin 2 bin derslikte eğitim göreceklerini sözlerini ekledi.

SAMSUN'DA OKULLARDA ÖN KAYITLAR TAMAM
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 17:25:02
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 17:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?