6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Okulların 'Beyaz Bayrak' başarısı

Samsun'da, Yunus Emre İlköğretim Okulu, 23 Nisan İlköğretim Okulu ve Namık Kemal Lisesi 'beyaz bayrak' alarak en temiz ve düzenli okullar arasına girdi.


Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak protokolle başlattıkları Beyaz Bayrak Projesi Samsun'da devam ediyor. Bu zamana kadar 138 okuldan 33'ünün aldığı 'beyaz bayrağı', Yunus Emre İlköğretim Okulu ve 23 Nisan İlköğretim Okulu ile Mustafa Kemal Lisesi de almaya hak kazandı. Yunus Emre İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül törenine İlkadım Kaymakamı Zafer Orhan, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu ve okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.


Samsun İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, şu ana kadar Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullar tarafından müracaatların yapıldığını ve hak eden okulların beyaz bayrağa kavuştuğunu söyledi. Yunus Emre İlköğretim Okulu, 23 Nisan İlköğretim Okulu ve Mustafa Kemal Lisesi'nin beyaz bayrağı hak ettiklerini belirten Mustafa Kasapoğlu, "Kışa giriyoruz, lütfen tam zamanıdır, grip aşısı vurulmak isteyenler aşılarını vurulsunlar. Şu an itibariyle Milli Eğitim'e bağlı tüm okullarda yapılması gereken aşıları yaptırıyoruz. İçilebilir sudan yenilebilir gıdaya varıncaya kadar her konuda Sağlık Müdürlüğü'ne düşen bütün görevleri harfiyen yerine getirmeye ve yaşanabilir, sağlıklı bir hayatı yakalamaya çalışıyoruz" dedi.


Samsun İl Milli Eğitim Müdür Nevzat İspirli ise sağlığın olmazsa olmaz olduğunu vurgulayarak, "Bu gençleri sağlıklı yetiştirmek bizlerin asli vazifesidir" diye konuştu.
Son olarak söz alan İlkadım Kaymakamı Zafer Orhan da Beyaz Bayrak Projesi'nde Yunus Emre İlköğretim Okulu, 23 Nisan İlköğretim Okulu ve Mustafa Kemal Lisesi okullarını onur listesine eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Konuşmaların ardından Yunus Emre İlköğretim Okul Müdürü Mahmut Üçağaç, 23 Nisan İlköğretim Okul Müdürü Şahin Akın ve Namık Kemal Lisesi Okul Müdürü Mustafa Kandemir, ödüllerini İlkadım Kaymakamı Zafer Orhan, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ve İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu'ndan aldı.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 19:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?