6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Okulların yıl sonu zili çalındı

Samsun Vali Vekili Hasan Gözen'in öncülüğünde Toptepe Canik İlköğretim Okulu'nda 2007-2008 eğitim-öğretim yılının son zili çalınmasıyla okullar tatile girdi.


Okulun bahçesinde düzenlenen törene Vali Vekili Hasan Gözen, İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Tören öncesi okulun halk oyunlar ekibi tarafından gösteri sunuldu.
Törende yaptığı konuşmada 2007-2008 eğitim-öğretimin sonu nedeniyle bir arada bulunduklarını belirten Vali Vekili Hasan Gözen, geleceğine hükmedecek olan milletlerin arkadan gelecek nesillerini yetiştirmek zorunda olduklarını ve onların milli ve manevi duygularını Atatürk'ün ilke eve inkılapları doğrultusunda ilmin aydınlattığı ışık ile yola devam edileceğini söyledi.


Canik bölgesinin eğitim ve öğretimi adına yaptıkları birçok çalışmaların ardından bölgede sürgünlükten kurtulup tercih edilebilir bir bölge olma konumuna geldiklerine dikkat çeken Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Belediye olarak bina ve bahçelerin yanı sıra arsalarını da milli eğitim müdürlüğümüze devrettik. Ayrıca bu okulun güzel manzaralı ve temiz bir ortama gelmesinde belediyemizin de büyük katkıları olmuştur" dedi.


2007-2008 eğitim öğretim yılında başarılı bir şekilde geride bıraktıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, şunları söyledi: "2005-2006 yılında okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 25'li seviyelerdeydi. 2006-2007 yılında ise yüzde 51'deydi. Bu sene ise yüzde 68'e ulaştırma başarısını elde ettik. Samimiyetle söylüyorum, destan yazılmıştır. 100 okul öncesi öğrenciden 68'i eğitim görmektedir. Kıymetse önümüzdeki yıllarda yüzde 80 ile yüzde 100'ü konuşacağız. Ayrıca, ilköğretim okulunda okullaşma oranı yüzde 99,98'dur. Ortaöğretimde ise yüzde 78 gibi bir başarı elde edilmiştir."


Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri verildi. İstiklal Marşı'nın okunması ve zillerin çalınmasıyla okullar tatile girdi.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 17:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?