4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Okuma yazma kursu törenle sona erdi

Samsun’da İlkadım Rotary Kulübü tarafından düzenlenen Kolaylaştırılmış Okuma Yazma Kursu (KOYE), düzenlenen törenle sona erdi.

Gaziosmanpaşa Mahallesi 100. Yıl İlköğretim Okulu’nda 26 Eylül 2004 tarihinde başlayan okuma yazma kursu bugün sona erdi. Kursu başarıyla tamamlayan 25-61 yaş arası 12 kadın ile bir gence kurs katılım belgesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan okur yazarlık belgesi verildi.

 Okuma yazma kursunu birinci olarak bitiren Fatma Bayram, ikinci olan Havasil Temiz ve üçüncü olan Ayşe Aydın’a kurs katılım ve okur yazarlık belgelerinin yanı sıra çeşitli hediye verildi.

İlkadım Rotary Kulübü Başkanı Haluk Etikan, okuma yazma kursunun tamamlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu kursla birlikte kursiyerlerimize ve ailelerine hipertansiyon, çocuk gelişimi ve sağlığı, şeker hastalığı, çevre bilinci ve çevre sağlığı, ev kazaları ve önlenmesi konusunda seminerler de verdiklerini hatırlattı. Ayrıca, kursa katılanlara sağlık taraması da yaptıklarını ifade eden Haluk Etikan, "Sağlık taramasında 4 kursiyerin demir eksikliği anemisi, üç kursiyer de kemik erimesi ve bir kursiyerde ise eklem romatizması hastalığı teşhisi konuldu. Hasta olan kursiyerlerin ayrıca kurs döneminde tedavileri de yapıldı. Sağlık taramasında fedakarca görev alan Dr. İnci Etikan’a teşekkür ediyorum" dedi.
Kursa katılanlara Okul Müdürü Kemal Döleş, öğretmen Şaban Taş, Haluk Etikan ve Dr. İnci Etikan ile törene katılan Rotary Kulübü üyeleri tarafından okur yazarlık belgeleri ve kurs bitirim sertifikaları teslim edildi.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2004 Pazar 16:05:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?