2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Okumayı öğrenince koyun kesecek

76 YAŞINDAKİ NİNE OKUMAYI ÖĞRENİNCE ÖĞRETMENLERİNE KOYUN KESECEK

Samsun'da, "Ana-Kız Okuldayız" isimli kampanya çerçevesinde okuma-yazma kursuna katılan 76 yaşındaki Seniha Kocabaş, okuma-yazmayı öğrenince öğretmenlerine koyun kesme sözü verdi.

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün geçen sene yaptığı kapsamlı araştırma sonrasında ilçede toplam 10 bin kişinin okuma-yazma bilmediği tespit edilirken, "Ana-Kız Okuldayız Kampanyası" çerçevesinde ilk açılan kursta toplam bin kişi okuma-yazma öğrenirken, bu sene açılan okuma-yazma kurslarında eylül ekim ve kasım ayları içinde toplam 799 kursiyer okuryazar oldu. Sene sonunda bu rakamın 2 bin 500'e ulaşacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, "4 yıllık kampanya süresince ilçemizde

bulunan 10 bin okuma-yazma bilmeyen sayısı sıfırlanacak" dedi.

Namık Kemal Lisesi'nde yeni açılan kursa Samsun genelinden toplam 74 kursiyer katılırken, kendi isteği ile kursa katılan 76 yaşındaki Seniha Kocabaş, öğrenme azmiyle görenleri şaşkına çevirdi. Hasta yatağından kalkarak kursa gelen Seniha nine, aynı sıralarda eğitim gören Namık Kemal Lisesi öğrencilerinin yardımı ile sırasına otururken, "Tuvalete gidiyorum, bilmeden erkek tuvaletine gidiyorum. Bunu bilmemiz lazım. Zamanında babalarımız bizleri okutmamış" dedi.

Elini öpen İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu'na okuma-yazmayı öğrenince koyun keseceğini söyleyen Seniha nine, azmi ile kursa katılan kendinden çok genç kursiyerlere örnek oldu. Kursun başlaması sebebiyle Namık Kemal Lisesi Müdürü Mustafa Kandemir'in hazırladığı pastayı Milli Eğitim Müdürü Davut Numanloğlu ve kursun en yaşlı öğrencisi Seniha Kocabaş kesti.

Kursa gelemeyecek kadar yaşlı ve hasta olanlara evlerinde eğitim verilebildiğini ifade eden Davut Numanoğlu, ayrıca SYDV'den yardım alabilecek şartları taşıyan ihtiyaç sahiplerine ise ihtiyaçlarına göre para verildiğini açıkladı.

76 YAŞINDAKİ NİNE OKUMAYI ÖĞRENİNCE ÖĞRETMENLERİNE KOYUN KESECEK
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 12:34:03
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 19:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?