4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Olaylı yıkım

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Batıpark’taki balıkçı barınaklarını yıkmak istemesi, balıkçılarla yıkım ekibini karşı karşıya getirdi. Balıkçılarla, çıkan olayları bastırmak isteyen polisler arasında da arbede yaşandı.

Sabahın erken saatlerinde yıkım için Balıkçı Barınakları’na gelen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, balıkçıların ve ailelerinin engeliyle karşılaştı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube yıkımla birlikte kimileri yıkım ekiplerini üzerine benzin dökerek kendilerini ve kayıklarını ateşe vermekle tehdit ederken, kimileri de kendilerini iş makinelerinin önüne attı. Kadınlar da ellerinde bayraklarla dozerin öründe durarak yıkama engel olmak istedi.

Balıkçılar, "Burayı bize, Doğupark’taki yerimizden ayrılmamız için Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz verdi. Şimdi yıkmak istiyorlar. Oysa mahkeme kararları yok" diyerek tepki gösterdi.
Samsun Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Demirci, yıkıma engel olmak isteyen vatandaşların eylemlerinden vazgeçmesini isterken aksi takdirde polisin zor kullanmak ve kanuni işlem yapmak zorunda kalacağını söyledi. Balıkçı ve ailelerinin ikazlara aldırış etmemi üzerine ise polis, eylemcileri gözaltına almak istedi. Bu sırada polisle vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Bazı vatandaşlar baygınlık geçirirken bazıları da kendini yerden yere attı. Annesi gözaltına alınmak istenen 4,5 yaşındaki Rıza Köse’nin arbede sırasında korkarak ağlayıp annesine ulaşmak istemesi ise yürekleri parçaladı.

Olayların ardından Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, balıkçı barınaklarındaki eşyaları boşaltarak polis gözetiminde yıkıma başladılar.

samsun
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 12:36:42
Güncelleme :11 Kasım 2004 Perşembe 16:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?