6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Olimpiyatlara hazırlanıyor

Samsunlu işitme engelli güreşçi Şenol Aydın (23), 7 yıl içinde Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları elde ederek, 14 madalya aldı.


Bafra İşitme Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Spor Kulübü'nde spor yaşamını sürdüren Şenol Aydın, 2009 yılında Eylül ayında Tayvan'da yapılacak Grekoromen Dünya Olimpiyatları'na katılacak. Türkiye İşitme Engelliler Güreş Takımı Milli Antrenörü Salih Yılmaz, Bafra Güreş İhtisas Spor Kulübü antrenörleri Fatih Yavuz ve Ömer Reis tarafından olimpiyatlara hazırlanan Aydın, "2005 yılında Trabzon İşitme Engelliler Lisesi'nden mezun oldum.

Hocalarımın yardımıyla gereken başarıyı da yakaladım.
60 kiloda mücadele ediyorum. İşitme Engelliler için Dünya, Avrupa ve ülke genelinde toplam 14 madalya, 3 tane de başarı belgesi elde ettim. Türkiye genelinde, Avrupa'da başarılı olduğum gibi Dünya Olimpiyatları'nda da ülkeme madalya kazandırmanın mücadelesini vereceğim" dedi.


Türkiye İşitme Engelliler Güreş Takımı Milli Antrenörü Salih Yılmaz ise, Şenol Aydın'ın sporculuk hayatının başarılarla dolu olduğunu ifade ederek, "Sporcumuz, 2003 yılında Avrupa 3.'sü, 2004 yılında Dünya 2.'si, 2008 yılında da 60 kiloda Dünya Şampiyonu oldu. Yetenekli bir sporcumuz, her zaman sporcumuzdan birincilik bekliyoruz. İşitme engellilerin ödül konusunda sıkıntı yaşadığını herkes biliyor. Özel ödüllerin sporcularımıza başarısına başarı katacağına inanıyorum" diye konuştu.


Bafra İşitme Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Spor Kulübü Başkanı Arif Güney ise, yetenekli sporcu Şenol Aydın'ın 2000-2008 yılları arasında Dünya, Avrupa ve Türkiye genelinde işitme engelliler arasında yapılan grekoromen ve serbest güreşlerde 14 madalya, 3 başarı belgesi kazandığını bildirdi

İha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 15:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?