2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Ölüm orucuna başlayacak!

Mahkemece Samsun Rehberlik Araştırma Merkezi'nde (RAM) temizlik cezasına çarptırılan bir vatandaş, geliri olmadığı için yaptığı işin karşılığında iaşe geliri elde edilmesini isteyerek, aksi halde ölüm orucuna başlayacağını söyledi.
 

Sebahattin Duman (55), yaklaşık 5 ay önce kız kardeşiyle tartıştı. Duman'ın kardeşi suç duyurusunda bulununca olay mahkemeye intikal etti. Mahkeme, Duman'ın 90 iş günü boyunca RAM'da temizlik işlerine bakmasına karar verdi. Geliri olmadığı için yaptığı işin karşılığında iaşe geliri elde edilmesini isteyen Duman, "Siyasi bazı nedenlerden ötürü görevimden alındım. 1979 yılında hapse girdim. Kısa süre içerde yattım ve o zamandan sonra hiçbir suça iştirak etmedim. Serbest meslek olarak çalıştığım Samsun'da, kız kardeşimle tartıştık. Tartışma sonucunda polise gittik. Memurların baskısıyla kardeşim hakkımda suç duyurusunda bulundu.

Evli ve 3 çocuk babasıyım. Çocuğumun biri askerden geldi, diğerleri ise lisede okuyor. Bu temizlik cezası bana çok ağır geldi. 27 Ocak'tan itibaren buradayım. Cezamın bitmesine 60 gün var. RAM'da temizlik ve çay işlerine bakıyorum. Burada bulunduğum için evimi geçindiremiyorum. Kira parasını veremediğimden dolayı ev sahibi evden çıkmamı istedi. Burada çalıştığım için hiçbir iş  tutamıyorum. Burada çalıştığım süre içerisinde en azından iaşe bedelinden destek istiyorum. Evinin geçimini sağlayan bir insanım. Benim de gelire ihtiyacım var. Daha da olmadı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'ndan, yetkililerden gelir elde edilmesini istiyorum. Cezamı cezaevinde geçirsem daha iyiydi. En azından orada gelir elde eder, evime maddi anlamda yardım sağlardım" dedi.
Kendisine herhangi bir destek sağlanmaması durumunda ölüm orucuna başlayacağını söyleyen Duman, bunda başarılı olamaması durumunda evinin eşyalarını yakacağını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 15:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?