6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Ölüm yoluna çözüm

Adalet mahallesinde DDY Genel Müdürlüğü tren yolu üzerindeki ölüm geçidine İlkadım Belediyesi yaptığı üst geçitle çare buldu.

Mahalle sakinlerinden bazılarının evlerine gitmek için canlarını hiçe sayarak tren yolunu kullanmasının ardından çözüm bulmaya çalışan İlkadım Belediyesi ilgili kurumlarla yaptığı görüşmelerin ardından soruna el attı.

Tren yolunu geçit olarak kullanarak ölüme yürüyen vatandaşların bölgeden geçişini engellemek için İlkadım Belediyesi 6 ay önce çözüm olarak tren yolu kenarlarına istinat duvarı örmüştü. İstinat duvarını yine bazı vatandaşların kendi yöntemleriyle duvarı aştığı gözlemlendi. Bunu üzerine İlkadım Belediyesi ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşerek DDY Genel Müdürlüğü'ne ait tren yolu üzerindeki geçide üst geçit yaparak soruna çözüm buldu.

Samsunspor’un ana renkleri olan kırmızı-beyaz renklere boyanan üst geçidin, öğrencilerin ve bölgedeki vatandaşların karşıdan karşıya geçerken büyük tehlike yaşadıkları tren yoluna yaparak bir son verdiklerini kaydeden Başkan Demirtaş, halkın ve öğrencilerin can güvenliğine üst geçit yaparak bu sorunu kısa sürede çözüme kavuşturduklarını kaydetti.

Tehlike arz eden başka noktalarda da çalışma yapacaklarını anlatan Demirtaş, “Daha önce tehlikeli olarak gördüğümüz noktaları tespit ettik. Vatandaşlarımızın geçişi esnasında sıkıntılara sebep olan bölgelerde de çalışmalarımız olacak. Tehlikeli olan yollar herkesin rahatlıkla geçebileceği noktalar haline getireceğiz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2012 Salı 14:15:43
Güncelleme :11 Eylül 2012 Salı 14:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?