6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Ölüme sebeb veren sürüvüye 5 yıl

Samsun'da çaldıkları otomobille kaçarken kaza yaparak arkadaşının birinin ölümüne, 2 arkadaşının da yaralanmasına sebep olan otomobil sürücüsü 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, düz kontak yaparak çaldıkları park halindeki otomobil ile kaçarken yoldan çıkan aracın elektrik direğine çapması sonucu arkadaşı Resul Y.'nin (16) ölümüne, kendisiyle birlikte aynı araçta bulunan arkadaşları M.İ. (17) ve Ü.T.'nin (17) yaralanmasına sebep olduğu iddiasıyla tutuklanan araç sürücüsü Y.E.A.'nın (18), yargılanması sona erdi.

Taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak suçundan bugün hakim karşısına çıkan Y.E.A., mahkemenin adaletine sığındığını söyledi. Yaralılardan M.İ. ve Ü.T., ise araç sürücüsü Y.E.A.'yı suçlayarak kendisinden şikayetçi oldu. Mahkeme heyeti, Y.E.A.'yı ehliyetsiz bir şekilde çaldıkları araçla hızla ilerlerken ölümle ve yaralamalı kazaya karışmak suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.


19 Mayıs 2008 gecesi Kutlukent beldesinde meydana gelen trafik kazasında, Samsun'un Yavuz Selim Mahallesi'nden düz kontak yaparak çaldıkları 55 SH 388 plakalı otomobille kaçarken trafik kazası geçiren R.Y. (16) hayatını kaybetmiş, aynı araçta bulunan Ü.T. (17) ve M.İ. yaralanmış, otomobil sürücüsü Y.E.A. ise yaralı olarak kaçtıktan sonra yakalanarak tutuklanmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 17:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?