6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Ölümlü kazaya karışan sürücü serbest

İstanbul'dan Rize'ye cenazeye gidenleri taşıyan otomobilin Samsun'da köprü bariyerlerine çarpması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı kazadaki otomobilin sürücüsü ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.


Edinilen bilgiye göre, Yeşilkent beldesi Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınındaki Yeni Çevre Yolu Kürtün Köprüsü üzerinde 3 gün önce meydana gelen kazada, İstanbul'dan Rize'ye cenazeye giden ailenin içinde bulunduğu Mehmet S. (51) idaresindeki 34 ZE 0946 plakalı otomobil, Kürtün Köprüsü üzerinde direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu köprü korkuluklarına çarpmış, kazada Ali Marangoz (47) ve Hamdiye Marangoz(48) hayatını kaybetmiş, araç sürücüsü ile birlikte 5 kişi yaralanmıştı.


Gazi Devlet Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan otomobil sürücüsü Mehmet S., jandarma tarafından gözaltına alınarak, bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Mehmet S., otomobilin biranda kontrolden çıktığını belirterek, köprüden aşağı uçmaması için çok gayret sarf ettiğini söyledi. Savcıya ifade veren Mehmet S., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mehmet S., otomobilin sürücüsünün yaralılar içinde bulunan Hızır M. olduğunu, yolda hız sınırını aşıp radar cezası yediği için aracın direksiyonuna kendisinin geçtiğini ve başına bu olayın gelmesinden dolayı üzgün olduğunu söyledi. Mehmet S., "Cenazeye giderken cenazelik olduk" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 17:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?