26
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Ölümüne yolculuk Samsun'da engellendi

Güneydoğulu 89 gündelikçiyi eşyalarıyla birlikte kamyon kasasında taşıyan şoför hız yapınca Samsun'da yakalandı. Şoföre 460 YTL ceza kesilirken, işçiler otobüsle gidecekleri yere gönderildi. Güneydoğu'nun değişik illerinden 89 işçi, Yozgat'ta nohut tarlalarında 20 milyon yevmiyeyle çalıştıktan sonra nohut hasadının bitmesiyle birlikte Çorum'da toplandı.

Çorum'da 900 YTL'ye 60 NA 618 plakalı aracın sürücüsü Kaya B. ile anlaşan işçiler, balık istifi kamyonun kasasına binerek bu defa de fındık bahçelerinde çalışmak üzere Samsun'a doğru yola çıktı. Samsun'a girdikten sonra hız sınırını aşınca radara yakalanan kamyon sürücüsü Kaya B, Belediye Evleri mevkiinde sabah saat 07.00'de trafik polisleri tarafından durduruldu. Kadın, erkek ve çocuklardan oluşan 89 kişilik işçi grubu sıcaktan bunalmış bir şekilde kamyonun kasasında bulundu.

Kamyonu 19 Mayıs Stadyumu yanına çektirerek gündelikçilerin aşağıya inmesini sağlayan polis, kimlik kontrolü yaptı. İşçiler, saat 11.00 sıralarında Terme Belediyesi'ne ait bir otobüsle gidecekleri yere gönderildi.

İşçiler, Yozgat'ta nohut hasadını bitirdiklerini, Samsun'un Çarşamba İlçesi'ne fındık toplamaya gittiklerini belirterek, "Otobüsle gelsek çok pahalı. 50 YTL gidiş, 50 YTL dönüş. Bu parayı ödeyemeyiz. Zaten o kadar kazanamıyoruz. Biz kamyon kasasında yolculuk yapmak zorundayız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 12:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?