6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

OMÜ 10 yıllık stratejisini belirledi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr, Hüseyin Akan, "Üniversitemizin gelecek 10 yıllık stratejisini oluşturacak bir vizyon çalışması planladık" dedi.


Üniversitenin birinci işlevinin eğitim hizmetleri olduğunu belirten Hüseyin Akan, açılan programların güncel ve mezuniyetten sonra işe yarar, okutulan derslerin içeriklerinin güncel ve gerekçi olması, eğitim yönetiminin ezberci değil, çözümlenme ve kendi kendine öğrenme kabiliyeti kazandırıcı özellik taşıması, eğitim için alt yapı ile donanımın eksik kalmaması gerektiğini kaydetti.


Özellikle meslek yüksek okullarının programlarını, ders içeriklerini ülke ve özellikle şehrin ihtiyaçlarına, sanayici, işveren, sivil toplum kurumları, kamu kuruluşları gibi paydalarda birlikte belirleyerek yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydeden Akan, "Üniversitenin gelecek 10 yıllık stratejisini oluşturacak bir vizyon çalışması planladık. Çağdaş anlayış, eğitimin okulla sınırlı kalmasını kabul etmiyoruz. Hayat boyu eğitim, mezuniyet sonrası yenilenen bilgilerin aktarılması, çalışanlara ihtiyaç duyduğu bilgilerin kazandırılması, uzaktan eğitim gibi çeşitleme ve yaygınlaşmayı öneriyor" dedi.


Artık eğitim durağın değil, dinamik olmak zorunda olduğunu dile getiren Akan, "Bu anlayışla eğitim üzerine yoğunlaşılması gerekmektedir. Avrupa Üniversiteler Birliği üyeliğimizin devamı ve mezunlarımızın sınırlarımızın dışında kabul görmesi içinde zorunludur. Üniversitede öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısı Türkiye ortalamasına göre çok iyi durumdadır. Ancak fakülteler ve bölümler arası dağılım sağlıklı değildir. En kısa zamanda ideal kadro çalışması yapılması gerekmektedir. Dağılım bozuklukları bir an önce giderilmelidir. Okul binası eksikliklerin giderilmesi genel bütçe katkısı yanında halkın desteğinin de hareket geçilmesi gerekli" diye konuştu.


Teknik donanım eksikliklerin alınan barkovizyon ve gelişmiş bilgisayar sistemleriyle önemli ölçüde giderilmeye çalışıldığını performans değerlendirmesini ise artık hayata geçirmek zorunda olduklarını vurguladı.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 18:01:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?