2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

OMÜ ağaçlandırılıyor!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Ağaçlandırma ve Doğal Yaşam Kulübü, ağaçlandırma çalışmalarına başladı.


OMÜ Ziraat Fakültesi tarafından yaklaşık 3 ay önce kurulan Ağaçlandırma ve Doğal Yaşam Kulübü, planlanan projeler doğrultusunda ağaçlandırma faaliyetlerine üniversitenin belirli yerlerine fidanlar dikerek başladı.

OMÜ Ziraat Fakültesi Hayvancılık İşletmesi etrafında bulunan yaklaşık 1 km'lik bir alana akasya fidanları dikildi. Öncelikli olarak Samsun Botanik Süs Bitkileri Üretim Pazarlama Anonim Şirketi'nden alınan 50 adet akasya fidanı dikilerek, kulübün faaliyeti başlamış oldu. Kulübün bundan sonra yapılacak fidan dikimi ise üniversite içerisinde bulunan yeni rektörlük binası peyzaj çalışması, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi peyzaj çalışması, Kurupelit yerleşkesindeki caminin peyzaj çalışmaları olacak.


OMÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ergin Öztürk, fidan ve süs bitkilerinin dikiminin kulüp üyeleri ve Yeşil Saha ve Çevre Düzenleme Müdürlüğü ortak çalışmasıyla yürütüldüğünü, 21 Mart Dünya Orman Günü için hazırlıklar yapılarak bugüne kadar fidanların tamamına yakınının dikileceğini söyledi.

Dört projenin maliyetinin 20 bin TL olduğunu belirten Öztürk, fidanların Rektörlüğün Yeşil Saha ve Çevre Düzenleme Müdürlüğü tarafından satın alındığını ve fidan dikimi için gerekli kazıcı, kazma, kürek gibi malzemelerin Yeşil Saha ve Çevre Müdürlüğü aracılığı ile temin edildiğini ifade etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 15:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?