4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

OMÜ Çukurova'da tanıtılıyor

OMÜ ÇUKUROVA'DA TANITILIYOR

Çukurova Üniversitesi tarafından düzenlenen 8. Çukurova Yüksek Öğretim Tanıtım Günleri'nde Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) tanıtımı da yapılıyor.

Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen 8. Çukurova Yüksek Öğretim Tanıtım Günleri'nin açılışı Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, rektör yardımcıları, dekanlar ve öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilirken, 7 Nisan günü başlayan ve 52 üniversitenin, sivil toplum kuruluşlarının ve dershanelerin yer aldığı tanıtım günlerinin çeşitli konferans ve etkinliklerle 9 Nisan gününe kadar devam edeceği bildirildi.

Adana'da düzenlenen tanıtım günlerinde OMÜ'yü Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi'nden Rasim Aydın ve temsil ediyor. Akademik birimler hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, "OMÜ sürekli büyüyen ve gelişen bir üniversitedir. Hukuk fakültemiz 2010-2011 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencileriyle eğitime başlayacak. İletişim, mimarlık ve havacılık ve uzay bilimleri fakültelerinin kuruluşu gerçekleşti. Güzel sanatlar fakültesiyle birlikte 2 yüksekokulun da açılması Bakanlar Kurulu'na teklif edildi. OMÜ 35 yıllık köklü geçmişiyle bin 963 öğretim elamanıyla, akademik, bilimsel ve Ar-Ge çalışmalarıyla ülkemizin sayılı üniversiteleri arasındadır. Samsun deyince ilk akla gelen Milli Mücadele'nin başladığı şehir ve hemen sonrasında ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi'dir" dedi.

OMÜ ÇUKUROVA'DA TANITILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 15:38:03
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 16:00:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?