2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

OMÜ engelliler için proje üretiyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde 'Engelli Hakları İçin Katılımcı Yerel Yaklaşım Geliştirme Projesi' uygulanmaya başladı.


Proje hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Yrd. Doç. Dr. İnci Devrim, 1999 yılında zihin engelli çocukların eğitim ve rehabilitasyonunu desteklemek amacıyla kurulan bu alanda bir çok faaliyet gösteren Ondokuz Mayıs Zihin Engelli Çocuklar Eğitim ve Araştırma Derneği'nin Avrupa Birliği'nin Türkiye'de sivil toplumun güçlendirilmesi programına sunmuş olduğu projenin kabul gördüğünü kaydetti.


Projenin başlıca amacının, sivil toplumun ortak sorunlarından biri olan engelliler için fırsat eşitliğinin sağlanması ve engellilerin topluma dahil edilmesi olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. İnci Devrim, engelli hakları ve özgürlükleri konusundaki hassasiyet ve bilinci artırmak, engellilerin yaşamlarını bağımsız idame ettirerek toplumsal yaşama katılma haklarına erişimlerinin sağlanması yolunda tedbirler almak gibi amaçları da bulunduğunu ifade etti. Projenin uygulanmaya başlandığını dile getiren Devrim, "Bireylerin karar alma süreçlerine katılımını artırmada önemli bir role sahip olan STK'lar ile yerel karar vericilerin işbirliğinin geliştirilmesi ve derneğin kapasitesi hedefler arasında" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 17:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?