3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

OMÜ havacılıkta iddialı

OMÜ HAVACILIKTA İDDİALI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, “Sivil Havacılık Yüksek Okulu; 'pilotaj', 'uçak motor gövde bakımı', 'havacılık elektrik-elektronik', 'hava trafik kontrol' ve 'sivil havacılık ulaştırma işletmeciliği' bölümleri 2011 yılının Eylül ayında öğrenci alarak eğitime başlayacak” dedi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ve beraberindeki heyet Bafra ilçesi ziyaretinin ardından, OMÜ Ballıca Kampüsü'nde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Sivil Havacılık Yüksek Okulu'nda incelemelerde bulundu. Ziyaretlerde Rektör Akan'a, YÖK Üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, öğretim üyeleri, Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, 19 Mayıs İlçe Kaymakamı Kadir Ekinci, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 19 Mayıs İlçesi Belediye Başkanı Ecz. Osman Topaloğlu eşlik etti.

Rektör Yardımcısı ve Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Ballıca Kampüsü'nde yapılan çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Konuyla ilgili son derece heyecan duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan yaptığı açıklamada, Sivil Havacılık Yüksek Okulu'nun bu yıl pilotaj ile faaliyetlerine başladığını, 2011-2012 eğitim-öğretim yılının alt yapısını, 19 Mayıs 2011 tarihine kadar bitirmeyi planladıklarını söyledi. Havacılığı bölgede marka yapmak, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde Ar-Ge merkezleri oluşturmak üzere hızlı adımlarla ilerlediklerini kaydeden Akan, bölgede çalışmak isteyen herkes için bir cazibe merkezi oluşturmak amacıyla bir dizi projenin hazırlandığını, uygulama için imkanların araştırıldığını kaydetti. Rektör Akan ayrıca, gençleri havacılığa yönlendirecek, havacılık eğitiminin verileceği bin 300 metrelik mükemmel bir pist yapılacağını, çevre düzenlemeleriyle birlikte havacılık yaşam merkeziyle, havacılık organize bölgesiyle, sportif havacılık tesisleriyle deneysel havacılık gönüllülerine imken sağlayacak her türlü alt yapıyı oluşturacaklarını belirtti. Akan, “Havacılık ve uzaya yönelik teknoloji ile ileri teknolojilerin araştırılmasını ve transferini sağlamak amacıyla Tekno-Park çalışmalarını yürüten üniversite yönetimi, geleceğe damgasını vuracak çalışmalarını buradan gerçekleştirecektir. Sivil Havacılık Yüksek Okulu; 'Pilotaj', 'uçak motor gövde bakımı', 'havacılık elektrik-elektronik', 'hava trafik kontrol' ve 'sivil havacılık ulaştırma işletmeciliği' bölümleri 2011 yılının Eylül ayında öğrenci alarak eğitime başlayacaktır. Bu okulun mezunları imkanları geniş, istihdamı kolay yerlerde çalışabileceklerdir. İleriki zamanlarda havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu yeni okullar da burada faaliyete geçirebilecek ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Sivil Havacılık Yüksekokulu bölge ekonomisinde çok büyük fayda sağlayacaktır” dedi.

OMÜ HAVACILIKTA İDDİALI
OMÜ HAVACILIKTA İDDİALI
OMÜ HAVACILIKTA İDDİALI
OMÜ HAVACILIKTA İDDİALI
OMÜ HAVACILIKTA İDDİALI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2011 Cuma 12:20:01
Güncelleme :21 Ocak 2011 Cuma 13:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?