3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

OMÜ kadınları unutmadı

OMÜ KADINLARI UNUTMADI

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü”, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde(OMÜ) düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

OMÜ Mavi Salon'da gerçekleştirilen etkinliğe OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, YÖK Üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Bilgiç, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

OMÜ Kadın ve Toplum Araştırmaları Merkezi (OKTAM) tarafından "21. yüzyılda Kadın: Türkiye Örneği" başlığı ile gerçekleştirilen panelde, Doç. Dr. Seher Balcı Çelik "Eğitim ve Bilim", Prof. Dr. Yüksel Kesim "Sağlık", Prof. Dr. Mustafa Köylü "Din", Yrd. Doç. Dr. Melda Yaman Öztürk "İstihdam" konularında sunum yaptı.

OKTAM Müdürü Doç. Dr. Aysun Gümüş yaptığı açılış konuşmasında, kadının toplumdaki yeri ve önemi üzerine bilgiler verdi. Gümüş, konuşmasında kadının toplum içerisinde bir birey olarak "korunması" gerektiğinin altını çizerek, "Kadın toplumun yarısıdır. Ancak bu toplumsal yaşamdan genele yansıtılamamıştır. Aslolan kadını birey olarak korumaktır. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına etki eden her türlü bilimsel araştırma, proje gibi çalışmaların yürütülmesi bizler için temel hedeftir. Bu anlamda Türkiye'de var olan karamsar ama gerçekçi tablo unutulmadan devlet, STK, medya işbirliği ile ortadan kaldırılmalıdır" dedi.

Gümüş'ün ardından panelde ilk sözü alan Doç. Dr. Seher Balcı Çelik, "Eğitim ve Bilim" konusunda bir sunum yaptı. Çelik, dünyada ve Türkiye'de eğitim, bilim, kültür ve sanat alanlarında önemli buluşlara imza atmış kadınları anlattı.

"Kadın ve Sağlık" konusunda sunum yapan OMÜ Sağlık Yüksek Okulu Müdiresi Prof. Dr. Yüksel Kesim ise kadın sağlığının dünya üzerindeki diğer bireylerin sağlığı ile doğru orantılı olduğunun altını çizdi. Kesim şöyle konuştu: "Dünya üzerindeki bireylerin sağlığı kadın sağlığı ile orantılıdır. Ayrıca, evlilik, aile planlaması, ergenlik dönemi sorunlar, çevresel faktörler de kadın sağlığını etkilemektedir."

Prof. Dr. Mustafa Köylü, "Kadın ve Din" konusunda bir konuşma yaptı.

Panelde son olarak söz alan Yrd. Doç. Dr. Melda Yaman Öztürk, "İstihdam ve Kadın" konusunda bir sunum yaptı. Kadınların çalışma koşullarının zorluğu ve istihdam hakkında bilgi veren Öztürk, kadınların çalışma hayatında erkeklerden daha çok zorluklarla karşılaştığını ifade ederek, "Kadın işsizliği erkek işsizliğinin üzerinde, bu dünyanın her yerinde bu şekilde. İlk işten çıkarılanlar, kayıt dışı kalanlar her zaman için kadınlar olmuştur" şeklinde konuştu.

Yapılan sunumların ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan panelistlere, OMÜ Rektörü Hüseyin akan tarafından çiçek takdim edildi.

OMÜ KADINLARI UNUTMADI
OMÜ KADINLARI UNUTMADI
OMÜ KADINLARI UNUTMADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2011 Salı 17:16:02
Güncelleme :8 Mart 2011 Salı 19:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?