4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

OMÜ kaliteyi hedefliyor

OMÜ KALİTEYİ HEDEFLİYOR

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörlüğü bünyesinde kurulan Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Birimi (ADEK), üniversitenin geçmişini gözlemleyerek, gelecekte daha kaliteli bir eğitim öğretim faaliyeti yürütebilmesi için özdeğerlendirme çalışmalarına devam ediyor.

OMÜ eğitim-öğretim faaliyetlerini, araştırma-geliştirme çalışmalarını, idari ve destek hizmetleri ile yönetim faaliyetlerinde kurumu etkileyen ancak kontrol edilemeyen unsurları değerlendirebilmek ve kaliteyi arttırabilmek amacıyla akademik ve idari personel toplantıları gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda iki oturum halinde Rektörlük Senato Salonu'nda, performans göstergelerinin hazırlanması ve özdeğerlendirme çalışmalarının yürütülebilmesi için düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç yaptı. Bilgiç; kalite geliştirme ve özdeğerlendirme çalışmalarının üniversitenin kurumsallaşması adına son derece önemli olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Sait Bilgiç'in konuşmasının ardından söz alan Kalite Geliştirme ve İzleme Birimi Sorumlusu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Keskin, 2010 yılına ait performans göstergelerinin hazırlanma aşamaları konusunda bilgi verdi. Toplantıda bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi proje ekibinden Ali Kemal Özbişirici de hazırlamış olduğu web tabanlı performans programının içeriği hakkında yaptığı açıklamalarla çalışmalara ışık tuttu.

Toplantıya idari birimlerin temsilcileri katıldı.

OMÜ KALİTEYİ HEDEFLİYOR
OMÜ KALİTEYİ HEDEFLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 11:16:02
Güncelleme :17 Aralık 2010 Cuma 11:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?