6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

OMÜ MYO'lar için kurul oluşturacak

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Meslek Yüksek Okulları'nın(MYO) üzerinde durulması gereken konular olduğunu belirterek, "Bu kapsamda üniversitemize bağlı her MYO için il ve ilçelerindeki yetkilileri bir araya getirip 'danışma kurulu’ oluşturacağız" dedi.


Samsun Spor, Eğitim ve Tanıtma Vakfı(SAMSEV) Başkanı Sadi Şubaşı ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, üniversite ile ilgili açıklamalarda bulundu.


MYO'ların üzerinde durulması gereken önemli kurumlar olduğunu söyleyen Akan, üniversitelerine bağlı her MYO için ayrı bir danışma kurulu oluşturacaklarını söyledi. Her MYO için il ve ilçelerdeki kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve sanayici ile birlikte danışma kurulu oluşturmayı planladıklarını kaydeden Prof. Dr. Hüseyin Akan, şunları söyledi: "Kurulun görevi ise örneğin; programların ders içeriklerini eksiklerini, görmek ve çözüm üretmek için bir araya gelecek. Bağlı bulunan ilçelerin MYO'ların da hangi programlar gereklidir, bunu birlikte kara versinler ve bize iletsinler, biz de senatodan geçirip YÖK'e gönderelim ‘biz şu programı açıyoruz’ diye. Hatta bizlerle değil, hayatın içinde kişilerle görüşülsün, herkesin bir ortak noktası bulunsun. Bu dersin programı bu olmasın veya şu derste şu konular anlatılsın vs. Daha yararlı programları belirleyip öğrenim ve iş bulma açısından danışma kurulunu önemli yararlar sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca, biz bunları uygulamaya koymaya başlarken, YÖK'ün de bu yönde çalışmaları var. Aslında doğrusu budur. Samsun'a danışma kurulu önemli bir açılım sağlayacak. Özellikle MYO'larda doğru programı açarsanız, hiçbir öğrenci işsiz kalmaz."


Rektör Akan'dan bazı beklentileri olduğunu dile getiren Sadi Şubaşı, Samsun ile üniversitenin gerekli entegrasyonunun sağlanamadığını ve Hüseyin Akan ile bu sorunun çözüleceğine inandıklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 17:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?