2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

OMÜ öğrencilerinden protesto

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri, İsrail ve ekonomik krize tencereli tepki gösterdi.


OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi önünden toplanan yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu, Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kadar yürüdü. Ellerinde tencere ve kaşıkla yürüyen öğrenci grubu, İsrail'i kınayan ve krize tepkisini belirten slogan attı.

Tıp Fakültesi önüne gelen grup, ellerindeki faturaları yaktı. Grubu temsilen açıklama yapan Eğitim Fakültesi öğrencisi Nazlı Taş, Amerika'da başlayan krizin Türkiye'yi teğet geçmediğini, hükümetin krizin faturasını halka çıkardığını, özellikle yaptığı doğalgaz ve elektrikzamlarıyla açıkladığını söyledi. Krizden en çok etkilenen kesimin öğrenciler olduğunu belirten Nazlı Taş, "Ailesinden aldığı 3 kuruş parayla okumaya çalışan biz öğrenciler ulaşım, barınma, beslenme, kitap, kırtasiye masrafları ve harç paralarıyla eğitimimizi devam ettiremez hale getiriliyoruz. Krizi uzaklarda aramaya gerek yok. Krizin en büyük örneği biz öğrencileriz. Biz kampüs içi ulaşımın ücretsiz olmasını, doğalgaz ve elektrik zamlarının geri çekilmesini, bursların öğrencilerin eğitiminisürdürebilecek miktarda olmasını, kredi borçlarının silinmesini ve herkese ucuz nitelikli yemek olanağı sağlanmasını istiyoruz" dedi.


Ayrıca İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılara da değinen Taş, krizin ve Filistin'deki katliamın sorumlusu emperyalist güçler olduğunu, bu güçlerin tarihin çöplüğünde yerini alacağını ve İsrail işgaline karşı direnen onurlu Filistin halkının yanında olduklarını ifade etti.
Öğrenci grubu basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 19:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?