6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

OMÜ organ naklinde örnek

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi 6 ay içinde 20 böbrek nakli gerçekleştirerek, böbrek nakli konusunda örnek hastanelerden biri oldu.

Organ nakli konusunda bilgilendirme, eğitim ve nakil sayısının artırılması, böbrek nakillerinin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için çalışmalarını sürdüren OMÜ Tıp Fakültesi, böbrek bekleyen hastaların umut kapısı oldu. Karadeniz Bölgesi'ne hitap eden üroloji bölümü 6 aylık süreçte, nakil konusunda gösterdiği başarı ile dikkat çekti.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Sarıkaya gözetiminde, organ naklinden sorumlu Yrd. Doç. Dr. Yarkın Kamil Yakupoğlu, Yrd. Doç. Dr. Ender Özden tarafından yapılan böbrek nakilleri için ayrıca uzman ekip de oluşturuldu.

Hastanenin organ nakli konusunda büyük ilerleme kaydettiğini ve aynı anda çok sayıda nakli gerçekleştirecek duruma geldiklerini belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, OMÜ Üroloji Servisi'nin Karadeniz'e hitap ettiğini ve organ nakli konusunda tek olduğunu kaydetti.

Gerekli hazırlıkların ardından nakillere başladıkları 2007 yılı Aralık ayından bu yana 20 böbrek nakli yapıldığını ifade eden Sarıkaya, özellikle hastanede kadavradan organ naklinin yüzde 50 seviyelerine ulaşmasının Türkiye çapında yüksek bir oran olduğuna dikkat çekti.

Organ nakli konusunda görevli ekibin alanında uzman olduğunu ve başarılı operasyonlar yaptığını ifade eden Sarıkaya, bağış konusunda vatandaşların daha duyarlı olmasını istedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 12:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?