6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

OMÜ Rektörü iddialı konuştu

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, OMÜ'yü Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasına sokacaklarını söyledi.


Rektör Akan, kendisini makamında ziyaret eden İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen'e açıklamalarda bulundu. Göreve yaklaşık 1.5 ay önce geldiğini, bu süre içinde kamuoyundan büyük destek gördüğünü, bunun da beklentileri artırdığını belirten Prof. Dr. Hüseyin Akan, beklentileri karşılamak, eğitim düzeyini artırmak ve alt yapı eksiklerini tamamlamak için çaba sarf ettiklerini, bilimsel proje çalışmalarına da hız verdiklerini kaydetti.

Başta vali olmak üzere, şehrin ileri gelenleri ve sanayi kuruluşlarıyla, Samsun'un 10 yıllık vizyonunu ortaya koyacak 'ortak akıl toplantıları' yapacaklarını belirten Rektör Akan, "Yapacağımız çalışmaların ve projelerin değeri ve önemi ilerleyen günlerde daha iyi anlaşılacak. Üniversiteyi şehir ile bütünleştireceğiz. Sanayi kuruluşlarımızı ziyaret edip, onlarla 'ortak akıl toplantıları' yapacağız. Valimiz başta olmak üzere, şehrin ileri gelenleri ile Samsun'un 10 yıllık vizyonunun ortaya koyacak 'ortak akıl toplantıları' yapacağız. Üniversitemizi elbirliği ile Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasına sokacağız" dedi.


BORÇ YÜKÜ AĞIR
Mali durumun pek hoş olmadığını, üniversitenin ciddi borçları olduğunu, bir yandan borçları ödemeye çalışırken, diğer taraftan da yüklü borçları yapılandırmaya çalıştıklarını ifade eden Akan, "Döner sermayeye 30 milyon YTL borcumuz vardı. Onu düzene soktuk. TEDAŞ'a da 15 milyon YTL borcumuz var. Onu da bir-iki gün içinde yapılandırmaya çalışacağız. Borçları düzene sokarken, hızla hizmete de devam etmek durumundayız. Hastanedeki ameliyathaneyi yenilemeye ve sayısını da artırmaya çalışıyoruz. Bunların planlamalarını yaptık. Önümüzdeki aylarda bunların çalışmasına başlayacağız.

Hasta memnuniyetini ön plana çıkaracak bir hizmet anlayışını hakim kılacağız. Eğitim kalitesini yükseltecek tedbirleri almak, bunları ölçmek, eksiklerini tespit edip tekrar onların düzeltilmesi yoluna gitmek YÖK'ün bize yüklediği bir sorumluluktur. Bunu yapmak zorundayız. Bunun için eğitim komisyonlarını oluşturduk ve kalite düzeyini artırmak için hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Öğretim üyelerimizi belli konularda eğitim almalarını sağlamak için 4 aylığına yurt dışına göndereceğiz. Bunu senatoya getireceğiz ve karar çıkarsa bu uygulamaya hemen başlayacağız. Üniversite genelinde yabancı dil konusunda yetersizlik var. Bu konuda da çalışmalar yapacağız. Hukuk, mimarlık ve iletişim fakültelerini de üniversitemize kazandıracağız" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 16:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?