2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

OMÜ tanıtım günü

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından lise öğrencilerine fakülte seçiminde yardımcı olunması amacıyla düzenlenen "4. OMÜ Tanıtım Günü"ne 2 bine yakın öğrenci katıldı.

 
OMÜ Yaşar Doğu Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe OMÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Nazmi Polat, OMÜ fakülte dekanları, çeşitli illerden gelen liselerin öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Samsun'a yakın olan Amasya, Tokat, Çorum, Giresun, Ordu, Trabzon gibi iller ve ilçelerinde bulunan liselerin davet edildiği tanıtım günü büyük ilgi gördü. Öğrencilerin fakülte seçimlerinde kendilerine yardımcı olunması amacıyla yapılan etkinlikte, OMÜ'nün 10 fakülte, 8 meslek
yüksekokulu, 2 yüksekokul ve 4 enstitünün açtığı standlarla öğrencilere bilgi aktarıldı, mezuniyet sonrası çalışabilecekleri alanlar ve iş bulma olanakları hakkında bilgi verildi. Tüm fakülte ve meslek yüksekokulları dağıttıkları broşür ve barkovizyon gösterileriyle bölümlerinin ve programların tanıtımlarını yaptı. Ayrıca gruplar halinde Kurupelit Kampüsü'nün geneli ve öğrencilerin arzu ettikleri fakülte ve yüksekokulların binaları gezdirilerek gösterildi. Tüm gün süren tanıtım gününde 30'a yakın liseden
2 bin civarında öğrenci katıldı.
OMÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Nazmi Polat tanıtım günüyle ilgili yaptığı açıklamada, OMÜ'nün öğrenci potansiyelinin lisansüstü eğitimle 23 bin noktasına geldiğini, üniversitede bine yakın öğretim üyesi bulunduğunu ve Türkiye genelinde öğrenci başına düşen öğretim üyesi bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde bir üniversite durumunda olduklarını söyledi. Polat, "Fakültelerimizde ve yüksekokullarımızda gerek bilimsel manada gerekse halkla bütünleşme manasında çok ciddi atılımlar yapılmaya başlandı.
Tanıtım günleriyle biz, üniversitemizin her bölümünde neler yaptığımız, hangi imkanlarımızın bulunduğu ve hedeflerimizi, şenlik havasında üniversitemizde yapılan aktiviteler ile tanıtmaya gayret ediyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 16:55:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?