4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

OMÜ Tıp'ta eğitim başladı

OMÜ TIP FAKÜLTESİ'NDE AKADEMİK YIL BAŞLADI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi 2010-2011 eğitim-öğretim yılına 'mini ders' ile başladı.

OMÜ Tıp Fakültesi akademik yılının başlaması nedeniyle Tıp Fakültesi Mavi Salon'da tören yapıldı.

Törene Rektör Yardımcısı ve YÖK Üyesi Prof. Dr Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Levent Altıntop, Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Mehmet Kuran, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr Mustafa Bekir Selçuk, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, idareciler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende OMÜ tanıtım filmi ve Tıp Eğitim Anabilim Dalı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi sunuldu.

Eğitime yeni başlayan doktor adaylarına tavsiyelerde bulunan OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr Ali Haydar Şahinoğlu, "Uzun ve zorlu 6 yıllık bir maraton sizleri bekliyor. Bu süre içerisinde bazen yorulacaksınız bazen bunalacaksınız. Ama sizler o kadar kutsal bir görevi üstleneceksiniz ki bu yorgunluk ve bunalım sonucunda iyi birer hekim olarak buradan mezun olacaksınız. Bu mesleğin insanlık için çok özel ve ulvi bir meslek olduğunu unutmayınız. Sevgi, saygı, hoşgörü, fedakarlık ve sabır bu mesleği yapanlar için daha da önemlidir. Mesleki Bilgi ve becerinin yanı sıra bu değerlere de sahip genç hekimler olarak yetişeceğinize bütün kalbimle inanıyorum. Sizlere tavsiyem, hastayı zorlayan değil, onu anlayan ve güler yüzlü hekim olmanızdır" dedi.

Hekimlik mesleğinin kutsallığına değinen Rektör Yardımcısı ve YÖK Üyesi Prof. Dr Sait Bilgiç, "Yoğun ve ağır bir eğitim dönemi sizleri bekliyor. Sizler bu eğitiminde üstesinden gelerek ülkesine ve milletine yararlı işler yapan hekimler olacaksınız. Bu eğitimin sonunda hastalarınızın size 'Allah razı olsun' demesi bütün yorgunluğunuzu alacaktır" diye konuştu.

Prof. Dr. Kenan Erzurumlu 'Tıp tarihi', Prof. Dr. Gönül Oğur 'Tıbbın geleceği' konusunda tıp öğrencilerine ders verdi.

OMÜ TIP FAKÜLTESİ'NDE AKADEMİK YIL BAŞLADI
OMÜ TIP FAKÜLTESİ'NDE AKADEMİK YIL BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 13:58:00
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 14:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?