4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

OMÜ Tüp Bebek Merkezi hizmette

OMÜ TÜP BEBEK MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde Tüp Bebek Merkezi kurularak faaliyetlerine başladı.

18 Ocak'ta Sağlık Bakanlığı'nın ruhsat verdiği Tüp Bebek Merkezi, 500 metrekarelik alanda modern tıbbi ve laboratuvar donanımı hasta kabulüne başladı. Merkez hakkında bilgi veren Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Tayfun Alper, Ankara ve İstanbul'a tüp bebek tedavisi için gitmek zorunda kalan hastalar için daha ekonomik ve kolay tedavi imkanı sunulduğunu söyledi.

Kuruluş sürecinden sonra 32 hastaya tüp bebek uygulaması yapıldığı bilgisini veren Alper, "Bunlardan 2’si iptal edilmiş, 19'unun tahlil sonuçları belli olmuş, 11’inin ise halen tedavisi sürmektedir. Sonuçlanın 19 işlemin 9'u gebelikle sonuçlanmıştır. Klinik başarısı yüzde 42 olarak gerçekleşmiş, bu rakam standart bir tüp bebek merkezi ortalama başarısı ile eşittir. Faaliyete başlar başlamaz ortalama standardı yakalamış olmamız, ileriki çalışmalarımız için ortalamanın çok üstünde bir üniversite tüp bebek merkezi hedefine ulaşılabilirliğini göstermiştir" dedi.

Alper, yönetmelikle uygulamaya konulan tek veya sadece 35 yaş üstündeki iki embriyo transferi kısıtlamasının tüm tüp bebek merkezlerinde olacağı gibi, merkezdeki gebelik oranlarını da ciddi ölçüde etkileyeceğini kaydetti.

OMÜ TÜP BEBEK MERKEZİ HİZMETE GİRDİ
OMÜ TÜP BEBEK MERKEZİ HİZMETE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 19:07:00
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 11:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?