2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

OMÜ ve Kızılay'dan ortak destek

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyi Başkanlığı ve Türk Kızılayı birlikte hareket ederek, Filistin'e destek olmak amacıyla üniversitede imza kampanyası ve yardım toplama standları kurdu.


OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Eğitim Fakültesi olmak üzere 3 ayrı noktada Öğrenci Konseyi Başkanlığı ile Türk Kızılayı birlikte kurdukları standlarda İsrail'e tepki için imza kampanyası başlatıp, Filistin için yardım sandıkları kurdu.


Başlatılan kampanyaya OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sait Bilgiç, Prof. Dr. Ahmet Bulut, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Nazmi Polat, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Şener, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Kalkan, Öğrenci Konseyi Başkanı Cevat Yılmaz ve öğrenciler katıldı. "Filistin'e insanlık için yardım et, İsrail'e tepki için imza at" sloganıyla başlatılan kampanyada öğrenciler kurulan masalarda uzun kuyruklar oluşturdu. Öğrenci Konseyi Başkanı Cevat Yılmaz, kampanyayla ilgili
olarak, dünyaya insanlık dersi verenlerin İsrail'in Filistin'de yaptığı katliama kayıtsız kalmasına bir anlam veremediklerini, bu katliama bir an önce tepki vermeleri gerektiğini ve Birleşmiş Milletlerin bir an önce görevini yerine getirmesini istediklerini söyledi.


Kampanyanın 2 gün süreceği ve toplanılan imzaların Dış İşleri Bakanlığı'na; paraların ise Kızılay'a gönderileceği belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 13:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?