2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

OMÜ yüzme havuzu ilaçlandı

OMÜ OLİMPİK YÜZME HAVUZU DOMUZ GRİBİNE KARŞI İLAÇLANDI

Periyodik bakımları yapılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi 26 Kasım 2009 Perşembe günü, H1N1 virüsüne ve diğer haşerelere karşı dezenfekte edildi.

Ziraat fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Celal Tuncer ve Yrd. Doç. Dr. İzzet Akça kontrolünde deneyimli ekipler tarafından tesiste bulunan fitness salonu, bilardo, oyun alanları, tribünler ve havuz içi diğer alanlar domuz gribi ve diğer virüslere karşı dezenfekte edildi. OMÜ personeli, Samsun halkı, kursiyer ve diğer yüzücülerin soğuktan etkilenmemesi için TSE standartlarında yalıtım ve ısıtması sağlanan havuz, bu kış mevsiminde Samsun halkının en çok tercih edeceği sosyal alan olarak dikkat çekiyor. 7'den 70'e yüzme bilen tüm vatandaşlara hizmet veren havuzda yüzme bilmeyenler için de yüzme öğretim programları mevcut.

OMÜ Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman İmamoğlu, Olimpik Yüzme Havuzu'nda her hafta düzenli olarak kimyasal ilaçlama yapıldığını, her pazartesi havuz suyunun dinlendirildiğini, dip temizliğinin günlük olarak düzenli bir şekilde yapıldığını ve havuz ısısının 27-28 santigrat derece olacak şekilde ayarlandığını belirtti. İmamoğlu, Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi'nin Kurban Bayramı'nın 2. ve 3. gününde de (28-29 Kasım 2009) hizmete açık olacağını sözlerine ekledi.

OMÜ OLİMPİK YÜZME HAVUZU DOMUZ GRİBİNE KARŞI İLAÇLANDI
OMÜ OLİMPİK YÜZME HAVUZU DOMUZ GRİBİNE KARŞI İLAÇLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 11:09:02
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 11:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?