6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

OMÜ'de akıllı sınıf devri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi'nde kara tahtanın yerini alacak dijital ekranlı "Akıllı Sınıf" açıldı.

Samsun'da faaliyet gösteren Doğuş Eğitim Araçları Şirketi, Eğitim Fakültesi'nde bir sınıfı son teknoloji ile tefriş etti. Kara tahtanın yerini dokunmatik dijital ekranın aldığı "Akıllı Sınıf", 17 bin YTL'ye mal oldu. Akıllı Sınıf'ın bugün açılışı yapıldı. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu'nun açılışı yaptığı sınıfta Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Akan, Akıllı Sınıf hakkında bilgi verdi.

Daha sonra konuşan Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay ise Eğitim Fakültesi'nin eğitimci yetiştiren bir fakülte olduğunu, buradan çıkan öğretmenlerin de gittikleri her yere bu teknolojiyi götüreceklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Bernay, "Bu teknoloji çok hızlı bir gelişimi barındırıyor. Biz 7 yıl önce böyle bir sınıf açmayı planladık. Ancak maliyetler çok yüksekti. Şu an biraz daha maliyetlerde düşüş olduğunu görüyoruz. Bu maliyetler biraz daha düşerse bu tür sınıfların artacağına inanıyorum. Bu çağda olması
gereken bir sistemdir. Bunun geç bile kaldığını düşürüyorum. Umut ediyorum ki bütün sınıflarımız böyle olur" dedi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren de, gelişen toplumların gelişme sürecine bakıldığında iyi öğreten, iyi öğrenen ve iyi üreten toplumların hep ön planda olduğuna işaret ederek, "Dolayısıyla iyi öğrenmek için, iyi öğretmek için iyi üretmek için modellere gereksinim var. Bu gerçekten iyi bir model. Kamunun verdiği ödeneklerle bu sistemin yapılmasına olanağımız yeterli olmuyor. Ama zorlayacağız en yakın zamanda bunu Amasya'da yapmayı planlayacağız" diye konuştu.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, devlet imkanlarıyla bu sistemin kurulmasının zor olduğunu belirterek, "Özellikle son günlerde bir takım bakış acılarının farklılaşması ile bu daha da zorlaştı. Gönül ister ki bu sistemin bütün üniversitelere yayılsın" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 14:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?