6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

OMÜ'de Atatürk konferansı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ), Cumhuriyetin 85. yılı kutlama programı kapsamında ''Atatürk ve Cumhuriyet" konulu konferans düzenlendi.


Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa OMÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma Merkezi Müdürü ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut konuşmacı olarak katıldı.


OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin hazır bulunduğu konferansta ''Atatürk ve Cumhuriyet" konulu bir sunum yapan Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut, cumhuriyetin fazilet olduğu temasını işleyerek, faziletin anlam ve önemini anlamadan, cumhuriyetin önemini anlamanın mümkün olmayacağını vurguladı. Atatürk'ün cumhuriyeti, sadece bir rejimin adı olarak ortaya atmadığına, onu koruyacak ve kollayacak anayasal düzeni de getirdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Dursun Al Akbulut, "Aslında imparatorluktan cumhuriyete geçiş, Batı'daki gibi kanlı olmayıp, bir anayasa değişimi olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yeni düzenini tesis etmiştir. Çok büyük bedeller ödenerek kazanılan cumhuriyetimizin değerini gençlerimiz ancak öğrendikleri takdirde, ebediyen yaşatılacaktır" dedi.
Konferansın sonunda Rektör Prof Dr. Hüseyin Akan, konuşmacı Prof. Dr Dursun Ali Akbulut'a konferanstan ötürü teşekkür belgesi verdi.


Öte yandan, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı tören ile Kurupelit Kampüsü'ndeki Atatürk Anıtı'na üniversitenin çelengi sunuldu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 14:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?