2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

OMÜ'de bahar şenlikleri başladı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 8. Geleneksel Bahar Şenlikleri kapsamında Dağcılık Kış Sporları Arama ve Kurtarma Kulübü'nce 6 saatlik yürüyüş düzenlendi.


OMÜ'nün 34. kuruluş etkinlikleri ve 8. Geleneksel Bahar Şenlikleri, halk oyunları gösterisiyle başladı. Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu Kapalı Spor Salonu'nda yapılan gösterilere OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr Sait Bilgiç, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Nazmi Polat ve çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. Açılış töreninin ardından halk dansları gösterileri katılanlarca beğeniyle izlendi.

Halk oyunlarının ritmini doyasıya yaşayan öğrenciler alkışlarıyla oyunlara
eşlik etti. Öğrencilere seslenen OMÜ Rektörü Prof. Dr. Akan, "Bu dönemde eğlenceleri iyi değerlendirin. Etkinlikler sonrası sınavlarınız başlayacak. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum" dedi.


Akan, halk danslarına katılan ekiplere üniversitenin çeşitli hediyelerini verdi.
Etkinlikler kapsamında OMÜ Dağcılık Kış Sporları Arama ve Kurtarma Kulübü'nce yürüyüş düzenlendi. Tahsin Tuncalı Gençlik Merkezi'nde başlayan yürüyüş Hitarın Tepesi, üniversite göledinin olduğu bölgede son buldu.

Kısa bir bekleyişin ardından geri dönen kulüp üyelerinin yürüyüşü yaklaşık 6 saat sürdü. Kulüp Çalıştırıcısı Hüseyin Işık, "Amacımız dağcılık sporunu yaygınlaştırmak ve gençlere doğa bilincini aşılamaktır. Ayrıca, insanın bilinçli olmasını sağlamak ve insanlara dağcılık sporunu sevdirmeyi de
hedefliyoruz" diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 14:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?