2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

OMÜ'de 'filmsiz dönem' başladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji Bölümü, Karadeniz Bölgesi'nde ilk kez bilgisayarlı sisteme geçerek filmsiz dönemi başlattı.


Yaklaşık 15 gün önce faaliyete geçen uygulamayla radyolojide filmlerini almak için kuyrukta sıra bekleyen hasta ve hasta yakınlarının sıkıntısı sona erdi. Film arşiv merkezinde hastaların filmlerini kaybetme ve arşivleme sorunu bilgisayar yöntemiyle çözülmüş oldu. Yapılacak sınırsız arşivleme ile doktorların hastaların tedavilerinde hızlı bir şekilde hareket etmesi sağlandı. Ayrıca dijital ortamda doktorlar zaman kaybetmeden hastaların eski ve yeni filmlerine ulaşabilecek.


OMÜ Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, hastalara en iyi hizmeti verebilmek için kaliteli hizmet sunmaya çalıştıklarını söyleyerek, "Artık radyoloji bölümünde filmsiz bir döneme başladık. Karadeniz'de ilk kez bu uygulamayı hastanemizde yapıyoruz. Hastanemiz ayrıca ekonomik anlamda sıkıntılar yaşıyordu. Bu uygulamayla OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yılda 1 milyon TL tasarruf sağlamış olacak" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 13:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?