6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

OMÜ'de fosil tartışması

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) 2. kez açılan 'Yaşayan Fosiller' konulu sergi, öğretim üyeleri ile sergiyi açanları karşı karşıya getirdi. Öğretim üyeleri ve öğrenciler, serginin gerçek dışı olduğunu öne sürerek, tepki gösterdi.


OMÜ ile İstanbul Paleontoloji Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen 'Yaşayan Fosiller' adlı fosil sergisi, Atakum Eğitim Kampusu giriş kapısında açıldı. Sergide sunum yapan İstanbul Paleontoloji Derneği 2. Başkanı Biyolog Onur Yıldız'a, Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeki Apaydın ve öğrenciler, fosil sergisinin geçek dışı olduğunu öne sürerek tepki gösterdi. Fosillerin tarihleriyle ilgili herhangi bir bilginin olmadığına dikkat çeken Zeki Apaydın, fosillerin referanslara da
dayandırılmadığını vurguladı. Bir şeyin fosil olup olmadığını söyleyebilmek için elde bilimsel veri olması gerektiğini belirten Apaydın, "Dolayısıyla bir kireç taşı mağarasını bize fosil diye sunuyor olabilir. Bunu düşünmek durumundayım; çünkü bilim insanı olarak ben kanıtlara bakarım" dedi.


Biyolog Onur Yıldız ile Yrd. Doç. Dr. Zeki Apaydın arasında çıkan tartışmaya öğrenciler de dahil olurken, serginin açılmaması gerektiğini belirten Apaydın sergiden ayrıldı. Ancak, öğrencilerle Yıldız'ın arasında devam eden tartışma güvenlik güçlerinin araya girmesiyle son buldu. Onur Yıldız'ın, sergideki fosilleri dış ülkeden satın aldığı iddia edildi.


Öte yandan, 2 Aralık'ta OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi'nde açılan aynı sergi, profesörler arasında tartışmaya neden olmuştu.

İha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 17:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali candan IP: 78.169.232.xxx Tarih : 6.12.2008 12:03:24

körler sağırlar birbirini ağırlar. zeki apaydın evrim konusunda ne biliyor ki,onur yıldız denen adamı suçluyor. hoş onun da ne olduğu ortaya çıktı ya. reklam kokan hareketler bunlar. Tek gerçek vardır. evrim vardır ve hayatın gerçeğidir. kim ne derse desin...