6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

OMÜ'de hedef şehirle kucaklaşmak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, hedeflerinin OMÜ'yü Samsunlularla buluşturmak ve toplumun yararına yapacakları çalışmalarda bilim adamlarının önünü açmak olduğunu söyledi.


Samsun Doğayı Koruma Derneği(SAMDOK) Başkanı Murat Bulut ve yönetim kurulu üyeleri, göreve yeni atanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Rektör Akan, toplumların, bilim yuvası olan üniversitelerden beklentilerinin çok yüksek olduğunu, Samsunluların bu beklentilerinin karşılanması için biraz daha fazla mesai yapacaklarını ve enerjilerini Samsun için harcayacaklarını söyledi.

Akan, "Samsun hava, kara ve deniz ulaşım ile Karadeniz Bölgesi'nin incisi konumunda. Bu imkanları en iyi şekilde değerlendirip, Samsun'u dünya ile buluşturmalıyız. İşte bu noktada sivil toplum kuruluşlarına (STK) ve halkımıza çok büyük görevler düşüyor. Ortaklaşa yapabileceğimiz çalışmalarla Samsununuzun gelişmesini sağlamalıyız. Büyük bir camia olan üniversitemiz, çok büyük potansiyellere sahip. Önemli olan da sahip olunan potansiyellerin harekete geçirilmesi. Bunu da Samsunumuzun belli başlı yerlerinde yapacağımız etkinliklerle hayata geçireceğiz. Yapılacak olan bu etkinliklerin halkımız tarafından sahiplenmesi çok önemli" dedi.


Artık dünyada eğitim çeşitlendiğini belirten Prof. Dr. Akan, "Modern eğitimin bir dalı da 'sosyal eğitim.' Sosyal eğitimi, yerel yönetimler veya başka kurumlarla iş birliği yaparak hayata geçirmek istiyoruz. Bunu başarabilirsek, Samsunumuz ve ülkemiz kazançlı çıkacaktır. Nihayetinde bizler burada kalıcı değiliz. Belli zamanlar için bu görevlere gelmiş idarecileriz. Bu nedenle yapacağımız hizmetlerimizde ülkemizde sosyal dengenin sağlanması ve toplumumuzun kalkınmasına ön planda olmalı. Hedefimiz, OMÜ'yü Samsunlularla buluşturmak. Bunun için de Teknoloji Merkezimizin (TEKMER) geliştirdiği projelerle hem iş dünyası hem de STK'larla işbirliğimiz sürecek. Bir de bilim adamlarımızın toplumun yararına yapacakları çalışmalarda onların önünü açmak, her türlü imkanı sağlamak" diye konuştu.
Üniversitelerin bölgelerin kalkınmasında en önemli değerler olduğunu ve bu nedenle buralardaki bilim adamlarının bilimsel çalışmalarının da çok önemli olduğunu vurgulayan SAMDOK Başkanı Murat Bulut, "İşte bu noktada STK'ların toplumlarını kalkınmasında ve şekillenmesindeki rolü asla unutulmamalı. Toplumun ortak çıkarı için yapılacak bilimsel verilerin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve STK'ların buna desteği ile kalkınma en iyi şekilde olacaktır" şeklinde konuştu.
SAMDOK Başkanı Murat Bulut ve yönetim kurulu üyeleri, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'a ile rektör yardımcıları Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Ahmet Bulut'a ve OMÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk'a yeni görevlerinde başarılar diledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 14:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?