2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

OMÜ'de Kağıt Uçak Yarışması

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) 'Red Bull Paper Wings Kağıt Uçak Yarışması' düzenlendi.

Red Bull'un organize ettiği ve OMÜ Havacılık Kulübü'nün ev sahipliğinde Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmaya birçok öğrenci katıldı. Türkiye'de 11 üniversitede yapılan yarışmanın 12. ayağında OMÜ'de gerçekleştirilen yarışmada öğrenciler kendilerinin yaptıkları kağıt uçaklarla Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinde Çetin Baltacı'ın yaptığı 42.63 metrelik rekoru kırmaya çalıştı. Kıyasıya yarışan öğrencilerden rekoru kıran olmadı.

Red Bull Üniversite Süpervizörü Çağdaş Yatlı, Red Bull Paper Wing 85 ülkede kağıt uçak yarışmasının yapıldığını, yarışmaya sadece üniversite öğrencilerinin katıldığını, bu organizasyonla üniversitede en iyi kağıt uçak pilotlarını aradıklarını ve dereceye giren öğrencilerin Avusturya'nın Salzburg kentinde düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'na katılarak Türkiye'yi temsil etme hakkını kazanacağını söyledi.

OMÜ Havacılık Kulübü Başkanı Çiğdem Karakaş, Red Bull Paper Wings yarışmasının OMÜ'de olmasından dolayı 2 bin kayıt aldıklarını, bunun daha da artacağını düşündüğünü ve renkli bir etkinlik olması nedeniyle öğrenci arkadaşlarının eğlendiğini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 14:47:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?