2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

OMÜ'de Satranç Turnuvası

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Satranç Takımı Seçme Turnuvası başladı.


OMÜ Atakum Eğitim Fakültesi Okuma Salonu'nda düzenlenen turnuvaya 30 öğrenci katıldı. 2001 yılında kurulan OMÜ Satranç Kulübü'nün organize ettiği turnuva üniversitenin desteği ile her yıl yapılıyor.

Puan usulü yapılan turnuvada öğrenciler İsviçre sistemiyle yarışıyor. İlk 6'ya giren öğrencilere üniversitenin flaması ve plaketi hediye edilecek. Ayrıca dereceye giren öğrenciler üniversite takımıyla 15 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında Samsun'da yapılacak olan grup elemelerine katılacak. OMÜ Satranç Kulübü elemelerde başarılı olduğu taktirde Konya'da yapılacak Türkiye Kulüpler Şampiyonası'nda yer alacak.


OMÜ Satranç Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ünal, satrancın insanın zekasını geliştirdiğini, rahatlattığını, bu nedenle öğrenci arkadaşlarının boş vakitlerinde iyi bir zaman geçirebilmeleri için ve üniversiteye faydalı olabilmeleri için sosyal etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Osman Ünal, OMÜ'de ulusal çapta bir organizasyon düzenleyeceklerini, Türkiye'de bulunan bütün üniversite satranç kulüplerini bu organizasyona davet edeceklerin ve organizasyonu 19 Mayıs bayramında yapacaklarını belirtti.
OMÜ Satranç Takımı Seçme Turnuvası yarın sona erecek.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 15:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?