2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

OMÜ'de tasarruf atağı

OMÜ'DE TASARRUF SEFERBERLİĞİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) yıllık 500 bin TL'lik elektrik faturasının aşağılara çekilmesi ve tasarruf bilincinin yerleştirilmesi için çalışma başlatıldı.

OMÜ Mühendislik Fakültesi ve SL Enerji Manisa işbirliği ile "Elektrik Enerji Tasarrufuna Yönelik Çalışmalar ve LED Aydınlatma" konulu konferans düzenlendi. OMÜ Rektörü Prof. DR. Hüseyin Akan, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı konferansta elektrik tasarruf konusunda sunum yapan Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Özgönenel, OMÜ'nün yıllık 500 bin TL elektrik masrafının olduğunu, kilovat saati 0,219 liradan ücretlendirildiğini, konutlarda ise ücretin 0,482 lira olduğunu söyledi.

Üniversitede alternatif enerji kaynaklarının değerlendirildiğini, ilk önce tasarruf sağlanmasının ve bu bilincin oluşturulmasının hedeflendiğini belirten Okan Özgönenel, OMÜ Temiz Enerji Araştırma Merkezi'nin kurulduğunu, YÖK'ten onay beklendiğini kaydetti.

Rüzgar enerjisinden yararlanılması için türbinlerin kurulum çalışmalarının başlatıldığını, şuan ölçümlerin gerçekleştirildiğini kaydeden Özgönenel, "Merkez bünyesinde bu çalışmaları yürüteceğiz, takibini yapacağız. Rüzgar enerjisini önemsiyoruz. Günlük yaşamda kazanımları araştıran uygulayıcısı olmayı içeren 2007 yılında yürürlüğe giren Enver Kanunu'nun uygulayıcısı olacağız. Fakültelerde elektrik panolarına GSM sistemi kurarak uzaktan kontrolünü sağlayacağız. Özellikle hafta sonları boşa enerji harcanan noktaları kontrol edip, elektriği açıp kapatabileceğiz. Üniversitenin elektrik alt yasının modernizasyonun da proje dahilinde" dedi.

Manisa SL Enerji temsilcisi Mahmut Bülbül, 'LED aydınlatma' konusunda bilgi verdi.

OMÜ'DE TASARRUF SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 16:15:05
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 23:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?