6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

OMÜ'de Türk-Alman fotoğraf sergisi

Türkiye ve Almanya'da sanatçıların çektiği fotoğraflar, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) açılan sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Giriş Salonu'nda gerçekleştirilen fotoğraf sergisine Vali Yardımcısı Mesut Eser, OMÜ Rektörü Prof Dr. Hüseyin Akan, Alman Kültür Merkezi Dil ve Eğitim Müdürü Werner Schmidt, Sergi Organizatörü ve OMÜ Eğitim Fakültesi Almanca Bölümü Öğretim Üyesi Bedia Akyüz ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Fotoğraf sanatçıları Jale Vural ile Heike Hahn'ın yaşadıkları kentlerin ve günlük yaşamlarından görüntülerini fotoğraf ile belirleyerek, ortak görüntüler ortaya çıkarıldığını söyleyen Bedia Akyüz, "Bu çalışmada her fotoğraf basılmadan önce bir kez Türkiye'de ve bir kez Almanya'da olmak üzere iki kez üst üste çekildi. Fotoğraf kareleri, iki ayrı dünyayı bir görüntüde birleştirmiştir; art arda, yan yana, üst üste ve birlikte. Yani aynı zamanda Türkiye ve Almanya'nın sıkça birlikte olduklarını gösteren
global iletişiminin simgesidir" dedi

Ardından Vali Yardımcısı Mesut Eser, OMÜ Rektörü Prof Dr. Hüseyin Akan, kurdele kesimiyle birlikte serginin açılışını yaptı. Serginin, 8 Ocak tarihine kadar açık kalacağı ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 19:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?