2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

OMÜ'de uzaktan eğitim çalışmaları

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, 5 yeni fakülte kurulum çalışmalarının sürdüğünü belirterek, uzaktan üniversite eğitimi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Kurupelit Yerleşkesi'nde olan OMÜ Tepe Otel'de 'Ortak Akıl Toplantıları'nın ilki düzenlendi. Üniversite bünyesinde ilk defa düzenlenen toplantıya Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Milletvekilleri Suat Kılıç, Mustafa Demir, Fatih Öztürk, Birnur Şahinoğlu, MHP Samsun Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı, eski Rektör Prof. Dr. Osman Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Ylımaz, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, rektör yardımcıları ve öğretim üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan OMÜ rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, toplantının amacının üniversitenin bugünkü durumu tespit etmek, sonraki süreçte yapılacakların belirlenmesi, yol haritasının çizilmesi olduğunu kaydetti. 2009-2013 Birinci Stratejik Planı'nın hazırlandığını, bunun üniversite için önemli bir adım olduğunu dile getiren Akan, üniversitenin elektrik, su, yakıt gibi harcamalarının genel bütçeden ayrılan miktarın düşüklüğü nedeniyle zorlandıklarının altını çizdi. Akan, tasarruf tedbirlerinin alındığını, rüzgar enerjisi için çalışmaların başlatıldığını kaydetti.

Teknopark için yapımı için arsa tahsisinin yapıldığını, kurulum için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na başvuracaklarını dile getiren Akan, bilimsel araştırma ve eğitim için Karadeniz İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi projesinin hazırlandığını, Samsun ve bölgeye güç katacağının altını çizdi.

"Uzaktan üniversite eğitimi için çalışma başlattık" diyen Akan, "Uzak eğitimi önemsiyoruz. Hukuk fakültesinin 2009-2010 eğitim döneminde başlaması çalışıyoruz. Mimarlık, güzel sanatlar fakültelerini kurulumu için başvurularımızı yaptık. İletişim, eczacılık ve ticari bilimler fakültelerinin kurulmasını tartışıyoruz. Ladik Meslek Yüksekokulu için ise yer tahsisi tamamlandı. Sivil Havacılık Yüksek Okulu'yla ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi.

Akan, 1 milyon TL'lik tıbbi araç alındığını, nükleer tıp ünitesi için cihazların kurulma aşamasında olduğu, kemik iliği transplantasyon merkezi, tüp bebek merkezinin yapımının tamamlandığı bilgisini verdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 14:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?