5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

OMÜ'de YÖK protestosu

Samsun'da, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) yerleşkesinde 120 kadar üniversite öğrencisi, yürüyüş yapıp sloganlar atarak Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) 25. kuruluş yıldönümünü protesto etti. 

Tıp Fakültesi amfileri önünden başladıkları yürüyüşte zafer işaretleri yapıp, Kürtçe şarkılar söyleyen ve "YÖK-polis-medya, bu abluka dağıtılacak", "Üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek", "Parasız bilimsel ana dilde eğitim", "Emperyalistler işbirlikçiler 6. filoyu unutmayın", "Kürtlere özgürlük", "Kahrolsun ABD" şeklinde sloganlar atan üniversiteli öğrenciler, OMÜ Çocuk Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. 

Üniversiteli öğrenciler adına Samet Aydemir, YÖK'ü eleştirirken, "Üniversiteleri ticarethaneye dönüştürmek isteyen, eğitim sistemini piyasalaştıran, fakir işçi ve emekçi çocuklarına üniversite kapılarını kapatmak isteyen YÖK'e 'hayır' diyoruz. Eğitim sisteminin uluslararası tekellere göre dizaynını, emperyalist paylaşım savaşının eğitim sistemindeki yansımalarını, piyasalaştırmayı, AR-GE faaliyetlerini, teknokentleri, 'paran kadar eğitim' ilkesini istemiyoruz" dedi. 

Aydemir, eğitim sisteminin çöktüğünü de ileri sürerek, üniversitelerin bilimsel nitelikten ve bilimin gerektirdiği ahlaki değerler toplamından yoksun olduğunu öne sürdü. 

Öğrenciler daha sonra tekrar yürüyüşe geçti ve eyleme başladıkları noktada halay çektikten sonra dağıldı.
iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 15:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?