2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

OMÜ'den 22 kişiye plaket

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çocuk Hastanesi'ne maddi katkıda bulunanlara idare tarafından plaket verildi.


OMÜ Çocuk Hastanesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen plaket törenine OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Dekanı Prof. Dr. A. Haydar Şahinoğlu, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Çocuk Hastalıkları Hastanesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Baysal, öğretim üyeleri, bazı iş adamları, ilaç firmalarının temsilcileri ve hasta yakınları katıldı.
Çocuk Hastalıkları Hastanesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Baysal devletin her yere erişmesinin zor olduğunu, ekonomik krizin üst düzeye geldiği bu zamanda iyi bir sağlık hizmeti verebilmek için ekstra katkılara ihtiyaç duyulduğunu ve bütün işleri devlete yüklendiği takdirde bunun sonunun gelmeyeceğini söyledi. Herkesin taşın altına elini koyarak sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için katkıda bulunması gerekildiğinin altını çizen Baysal, "Sizler seve seve katkıda bulundunuz. Bu katkılarınız yeni servislerin açılmasını ve yeni birimlerin hizmet görmesini sağlayacaktır" dedi.


OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, eğitimle birlikte sağlıkta da bu tür gönüllü katkıların faydasının çok önemli olduğunu ve kendi güçleriyle yerine getiremedikleri eksiklikleri bu tür katkılarla tamamlamaya çalıştıklarını ifade etti.
OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Dekanı Prof. Dr. A. Haydar Şahinoğlu, hiçbir karşılık beklemeden maddi durumu iyi olan insanlardan alıp, maddi durumu iyi olmayan insanlara vermek ya da toplumun hizmetinde kullanılabilecek hastane gibi halkın hizmetine sunulabilecek hayır işlerinden daha asil bir davranışın olmadığını vurguladı.


Konuşmaların ardından, hastaneye maddi yardımda bulunan öğretim üyeleri, iş adamları, ilaç firmalarının temsilcileri ve hasta yakınlarından oluşan 22 kişiye OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Dekanı Prof. Dr. A. Haydar Şahinoğlu, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Baysal tarafından plaket verilerek onurlandırıldı. Plaket töreninin ardından konuklara kokteyl verildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 20:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?