4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

OMÜ'den 6400 mezun daha

OMÜ'DEN 6 BİN 400 ÖĞRENCİ DAHA MEZUN OLDU

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde 8 fakülte, 8 meslek yüksekokulu ve 2 yüksekokuldan mezun olan 6 bin 400 öğrenci için mezuniyet töreni yapıldı.

Samsun 19 Mayıs Stadı'nda düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve görevlileri, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı. Törenin başında yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencilerine nasihatte bulunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Atatürk'ün 'manevi mirasım' dediği bilim ve akıl hayatta en çok ihtiyaç duyacağınız, işinize en yarayışlı iki araç olacaktır. Ne yazık ki artık hayatınızın en keyifli, en rahat dönemi geride kaldı. Üniversitede özgürdünüz, hayatta giderek daha da özgürleşeceksiniz. Çünkü, sorumluluklar yükleneceksiniz ve kararlar vermeniz gerekecek. Bu kararları verirken belki yanınızda bu yükü paylaşacak başka birisini bulamayacaksınız. Bu sorumluluk yüklenme ve karar vermede ne kadar özgür bırakılırsanız o kadar keyfiniz kaçacak, huzursuz olacaksınız. Yaşama enerjinizi daima canlı tutun, çok çalışın, hiçbir işi angarya görmeyin. O kaçmadığınız, üstlendiğiniz işler bir gün sizi vazgeçilmez kılacaktır. O zaman siz işi değil, iş sizi arayacaktır" dedi.

Konuşmasında üniversitelerin önemine değinen Vali Hüseyin Aksoy, "Üniversiteler evrensel değerler ışığında, bilimsel düşüncenin yerleşmesine öncülük eden, ulusal ve uluslararası araştırmalarla özgür yayınlar üreten kalkınmada anahtar rol üstlenmektedir. Aynı zamanda üstün nitelikli, kişilikleri gelişmiş sosyal bireyleri ve bilim adamları yetiştiren, toplum yararına araştırma yapıp, toplumun gelişmesine yol göstermektedir. Amaçları sadece eğitim vermek olmayıp bilgiyi üreten ve paylaşan, şehrin, bölgenin paydaşlarıyla ortaklık geliştiren, bölgenin sosyoekonomik kalkınması adına misyonlar üstlenen kurumlardır. Atatürk'ün ileri görüşlülüğüyle başlayan çağdaş ve bilimsel üniversite projesi cumhuriyetimizle birlikte hızla gelişmiş ve bugün yurdumuzun her yöresine yayılarak toplumsal kalkınmamızın temel unsurlarından birisi haline gelmiştir. Globalleşen dünyanın getirdiği artan rekabet koşullarında uluslararası toplum içinde daha güçlü Türkiye için bu rekabete uyum sağlayacak, gelişmeleri takip edecek, yenilikçi ve yaratıcı düşünen, bilimde, sanatta ve teknolojide farklılıklarını ortaya koyacak gençlere ihtiyaç vardır. OMÜ, kurulduğu 1975 yılından beri çağdaş bir yaklaşımla eğitim, öğretim ve araştırma hizmetlerini yerine getirmekte, ülkemizin ve ilimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün topluma kazandırılması için çalışmalar yürütmektedir. Toplam bin 896 öğretim üyesi ve elamanına sahip olan üniversitemiz, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı itibariyle Türkiye ortalamasının üstündedir. Türkiye geneli üniversitelerinin 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında ön lisans ve lisans seviyesinde mezun sayısı 398 bin 834 olup, bu oran üniversitemizde 3 bin 169'dur. Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat illerinden oluşan TR83 illerinin eğitim durumlarına baktığımızda istihdamda yükseköğretim mezunları yüzde 9,82 ile 26 bölge arasında 16. sırada yer almaktadır. Üniversitemiz bölgenin ve ülkenin ihtiyaç duyduğu bireyleri yetiştiren bir kurum olarak toplumun değişim ve dönüşümüne, sürdürülebilir kalkınmasına öncülük etmekte ve bu güzel şehre bilimsel, ekonomik, sosyal ve kültürel katkılar sağlamaktadır" diye konuştu.

Öğrencilere gittikleri yerlerde Samsun'u tanıtmalarını söyleyen Vali Aksoy, "Sevgili gençler, unutmayınız ki, dünyayı ayakta tutan çalışkan insanlardır. Ne kadar çok çalışırsanız ailenize, milletimize o kadar çok hizmet etmiş olursunuz. Ülkemizin geleceğini aydınlatacak olan sizlersiniz. Bu bilinçle hedefinize ulaşmak için tüm gücünüzle çalışın, eğitim ve öğretimin yanında sosyal ve kültürel faaliyetlere de zaman ayırın. Bu mutlu günün ardından sizleri yeni bir hayat bekliyor, Atatürk'ün emanetini alıp onu ileriye taşıyacak olan sizlersiniz. Artık bilgi ve tecrübelerinizi ailenizin ve ülkemizin hizmetine sunma zamanı. Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birisi olan Samsun'da geçirdiğiniz güzel günlerinizi, gittiğiniz yerlerde, çalıştığınız bölgelerde Samsun'u tanıtmanızı ve unutmamanızı istiyorum" şeklinde konuştu.

Vali Hüseyin Aksoy, fakültelerini dereceyle bitiren öğrenciler arasında Eğitim Fakültesi'ni birincilikle bitiren Tuğba Bilgiç, ikincilikle bitiren Hasan Bakır ve üçüncülükle bitiren Semra Aydın'a ödüllerini verdi. Törenin ardından bölüm öğretmenlerinden başarı belgelerini alan öğrenciler, töreni kep atarak tamamladı.

OMÜ'DEN 6 BİN 400 ÖĞRENCİ DAHA MEZUN OLDU
OMÜ'DEN 6 BİN 400 ÖĞRENCİ DAHA MEZUN OLDU
OMÜ'DEN 6 BİN 400 ÖĞRENCİ DAHA MEZUN OLDU
OMÜ'DEN 6 BİN 400 ÖĞRENCİ DAHA MEZUN OLDU
OMÜ'DEN 6 BİN 400 ÖĞRENCİ DAHA MEZUN OLDU
OMÜ'DEN 6 BİN 400 ÖĞRENCİ DAHA MEZUN OLDU
OMÜ'DEN 6 BİN 400 ÖĞRENCİ DAHA MEZUN OLDU
OMÜ'DEN 6 BİN 400 ÖĞRENCİ DAHA MEZUN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 20:29:02
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 22:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?