2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

OMÜ'den bir ilk daha

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, özel yetenek sınavına katılacak öğrencilere kapılarını açtı.


OMÜ Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 10-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek özel yetenek sınavına katılacak öğrencilere hazırlıklarını tamamlamaları için kapılarını açtı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan OMÜ Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Osman İmamoğlu, sınav tarihine kadar hafta sonları da dahil olmak üzere bütün sınav parkurlarının katılımcıların hizmetinde olduğunu, sınavda ter dökecek adayların bu parkurlarda antrenman yapıp kendilerini fiziksel ve ruhsal olarak sınava hazırlayabileceklerini söyledi.

Türkiye'nin pek çok üniversitesinde böyle bir uygulamanın bulunmadığını ve olanlarda ise adaylardan belli miktarlarda ücret talep edildiğinin altını çizen İmamoğlu, "Üniversitemizin bu fırsatı sporculara ücretsiz sunuyor ve katılımcıların bu durumdan oldukça memnun. Bu uygulama çerçevesinde akşam saat sekize kadar öğrenci adaylarımız üniversitemizin tesislerini kullanma şansına erişmiş durumdalar.

Bu amaçla iki spor salonu, tenis kortları, futbol sahaları ve olimpik yüzme havuzunun adayların kullanımına açılması onlar adına büyük bir şans" dedi.


Prof. Dr. Osman İmamoğlu, bu adaylar içinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen ve konaklama sorunu bulunan gençleri ise İlkadım Öğrenci Yurdu'na yerleştirdiklerini ifade etti. Ayrıca, Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na 271 öğrencinin alınacağı ve şu zamana kadar sınav için 600 öğrencinin başvurduğu belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 18:12:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?